Vrátil sa po pätnástich mesiacoch. Práve na ihrisku, kde vlani utrpel vážne zranenie

Momentka zo zápasu Lučenec - Rimavská Sobota.
Momentka zo zápasu Lučenec - Rimavská Sobota. (Autor: Ján Šnúrik)
Titanilla Bőd|13. aug 2023 o 08:00

V treťoligovom derby gól nepadol.

LUČENEC. S bodom bol spokojnejší tréner domácich. V tradičnom derby III. ligy Východ medzi MŠK Novohrad Lučenec a MŠK Rimavská Sobota takmer päťsto divákov gól nevidelo.

Veľká šanca v úvode

Domáci mali svoju najväčšiu šancu už v úvodných minútach zápasu, keď po centri sa ocitol sám pred bránou Andrej Pipíška, ale jeho strelu reflexívne vyrazil brankár Branislav Sokol.

Práve mladý gólman bol v zostave hostí jediným hráčom z Ružomberka, s ktorým majú Rimavskosoboťania dohodu o striedavom štarte.

Lučenčania sa v novej sezóne spoliehajú na mix skúsených hráčov a talentovaných odchovancov. Aj v derby nastúpili hráči, ktorí sú vekom ešte dorastenci, alebo iba teraz skončili v doraste.

V hre hostí absentovala potrebná kreativita, domáci kompaktne bránili a mali aj pár sľubných príležitostí.

Veľkú šancu Rimavskosoboťanov nevyužil tesne pred prestávkou Kevin Oláh po rýchlej akcii. V úvode druhého dejstva po umnom signáli chytil prízemnú strelu Sebastiana Gembického domáci brankár Tomáš Jenčo.

Rimavskosoboťania majú po dvoch zápasoch na konte štyri body, kým Lučenčania získali prvý bod v sezóne.

Podpichovačky pred zápasom

„Remíza je zaslúžená. V prvom polčase sme mali vyloženejšie šance, ale v závere nám už dochádzali sily, museli sme tam dať mladších chlapcov a bolo to vidieť. Myslím si, že sme videli dobré derby, emotívny zápas proti kvalitnému mužstvu.

Chlapci ukázali aj veci, ktoré sme nacvičovali na tréningu a to ma teší. Keď budú takto makať ďalej, prinesie to výsledky,“ uviedol tréner Lučenca Tomáš Boháčik.

Ten prebral A-mužstvo v lete, predtým viedol kategóriu do sedemnásť rokov.

Boháčikovi práca s mládežou vyhovovala. „Bol som pokojnejší, nebol som pod takým tlakom. Išlo o to, aby sme chlapcov vychovávali.

Pri mužoch je to aj o výsledkoch. Ale aj to je pravda, že v prípade A-tímu sú emócie a napätie iné a to ma teší,“ povedal lučenecký tréner.

Novohradsko-gemerské derby mal pre Boháčika zvláštnu príchuť, keďže v minulosti viedol aj mužov v Rimavskej Soboty.

„Bolo to zaujímavé. Peťo Petrán (kapitán Rimavskej Soboty) ma pred zápasom podpichoval: kedysi si chodil do tejto kabíny robiť prípravu! Bolo to milé zvítanie s hráčmi, trénermi i funkcionármi,“ vravel Boháčik.

„V Rimavskej Sobote sme spolu odviedli kus poctivej roboty. Mám tam veľa kamarátov, s ktorými si volám a píšem,“ zdôraznil.

Podpriemerný výkon

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Vrátil sa po pätnástich mesiacoch. Práve na ihrisku, kde vlani utrpel vážne zranenie