Grendel ukončil kariéru, bude trénerom: Nastal čas povedať koniec

Erik Grendel v drese FC Spartak Trnava.
Erik Grendel v drese FC Spartak Trnava. (Autor: TASR)
Michal Šášky|15. jún 2023 o 09:45

Hráčsku kariéru ukončil vo veku 34 rokov.

BRATISLAVA. Na jeseň hral Fortuna ligu, na jar druhú najvyššiu súťaž a od nového ročníka už len medzi amatérmi. Erik Grendel sa vo veku 34 rokov rozhodol ukončiť aktívnu futbalovú kariéru.

„Niečo sa končí, niečo nové začína,“ napísal Grendel v príspevku na sociálnej sieti. „Nastal čas povedať koniec profi kariére. Idem sa naplno venovať trénerstvu, kde ma čakajú ďalšie výzvy,“ prezradil.

Skúsený stredopoliar naposledy nastupoval na duely vo Fortuna lige, okúsil aj poľskú Ekstraklasu.

„Chcem sa poďakovať všetkým, ktorí ma počas profi kariéry podporovali, najmä mojej rodine, manželke, ktorá sa pre ňu najviac obetovala a bola mi oporou po celý čas. Ďakujem tiež všetkým klubom, ktoré mi dali šancu sa u nich rozvíjať a zažiť veľa pekných momentov.

Futbal si ešte chcem zahrať. Nekončím úplne. Ale už len na amatérskej úrovni,“ dodal.

Grendel začínal s futbalom v Dubnici, kde si ho všimol bratislavský Slovan. V najslávnejšom slovenskom klube strávil päť rokov. Ďalšieho 3,5 roka obliekal dres poľského Górnik Zabrze.

Po účinkovaní v Ekstraklase sa vrátil na slovenské trávniky, konkrétne do Trnavy, kde opäť zažíval derby zápasy, aj keď z opačnej strany.

„Erik Grendel sa dnes rozhodol ukončiť svoju kariéru profesionálneho futbalistu. V drese trnavského Spartaka odohral cez 50 súťažných duelov a s našim klubom si zahral aj skupinovú fázu Európskej ligy,“ uviedol Spartak Trnava na sociálnej sieti.

Ako skúsený hráč neskôr zamieril do druholigovej Podbrezovej, s ktorou sa dostal až do Fortuna ligy. Od zimy 2022 pôsobil opäť v druhej lige, konkrétne v Pohroní.

Jeho ďalšie hráčske a trénerské kroky nateraz nie sú známe. Grendel je držiteľom UEFA A, teda druhej najvyššej trénerskej licencie.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Grendel ukončil kariéru, bude trénerom: Nastal čas povedať koniec