Špecifický zápas v predvečer výročia vojny. Košice, ďakujeme, lúčili sa Ukrajinci

Rozdielne emócie. Smútok v tábore Dnipra, radosť hráčov AEK Larnaka.
Rozdielne emócie. Smútok v tábore Dnipra, radosť hráčov AEK Larnaka. (Autor: scdnipro1.com.ua)
Daniel Dedina|24. feb 2023 o 12:45 (aktualizované 24. feb 2023 o 13:59)

Proti cyperskému majstrovi hrali štyrikrát. Ani raz neuspeli.

KOŠICE. Šlo o predvečer smutného výročia. Už je to rok, čo ruské vojská vtrhli do susednej Ukrajiny. Pred vojnou, ktorá trvá dodnes, ušlo obrovské množstvo ľudí, vrátane celých športových klubov.

Jedným z nich je futbalové SC Dnipro-1, súčasný líder ukrajinskej ligy, ktorá sa po nútenej prestávke časom znova rozbehla.

Dnipro našlo svoj prechodný domov v Košiciach, kde nielen trénovalo, ale hralo aj zápasy v európskych pohárových súťažiach. Najprv to bola kvalifikácia Európskej ligy, potom skupinová fáza Európskej konferenčnej ligy.

Vo štvrtok večer čakal na Dnipro odvetný duel šestnásťfinále proti AEK Larnaka. Tá je lídrom cyperskej ligy. Ukrajinci avizovali, že špecifický dátum ešte viac zvýrazňuje ich motiváciu.

Dôležité pre vlasť, vravel tréner

Uvedomujeme si to a rozumejú tomu aj hráči. Pre našu vlasť je to veľmi dôležitý zápas. Budeme bojovať do posledných síl,“ avizoval na predzápasovej tlačovke tréner Dnipra Oleksandr Kučer.

Aj cyperský tím cítil veľkú šancu na postup. Z úvodného súboja na domácej pôdy si vďaka výhre 1:0 priviezol tesný náskok.

AEK hnala vpred hlučná skupina fanúšikov, do hľadiska Košickej futbalovej arény ich zavítalo zhruba šesť stoviek. Zaplnili viac než len sektor hostí a počas celého stretnutia sa starali o výbornú atmosféru.

Zahanbiť sa nedali ani ukrajinskí fanúšikovia a na málo vídanú vec na slovenské pomery – zápas európskej súťaže v play of fáze – boli zvedaví aj domáci priaznivci futbalu.

Výsledkom bol veľmi slušne zaplnený štadión. Na tribúnach sa zišlo viac než 3500 divákov.

Vydarená premiéra, chceli ešte viac

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Konferenčná liga»Špecifický zápas v predvečer výročia vojny. Košice, ďakujeme, lúčili sa Ukrajinci