Inter proti Atleticu využil výhodu domáceho prostredia, hrdinom striedajúci hráč

Marko Arnautovič oslavuje gól v zápase Inter Miláno - Atletico Madrid v osemfinále Ligy majstrov
Fotogaléria (16)
Marko Arnautovič oslavuje gól v zápase Inter Miláno - Atletico Madrid v osemfinále Ligy majstrov (Autor: TASR/AP)
TASR|20. feb 2024 o 22:57 (aktualizované 20. feb 2024 o 23:45)

Inter pôjde do odvety s jednogólovým náskokom.

Liga majstrov - 1. zápas osemfinále

Inter Miláno - Atletico Madrid 1:0 (0:0)

Gól: 79. Arnautovič

Rozhodoval: Kovacs (Rum.), ŽK: Frattesi, Augusto - Hermoso, Savič, Morata, Koke

Inter: Sommer - Pavard, de Vrij, Bastoni – Darmian (69. Dumfries), Barella, Calhanoglu, Mchitarjan (72. Frattesi), Dimarco (69. Augusto) – Thuram (46. Arnautovič), Martinez (88. Sanchez)

Atletico: Oblak – Molina (68. Barrios), Witsel, J. Gimenez (46. Savič), Hermoso (68. Reinildo), Lino – de Paul, Koke, Saúl (54. Morata) – Llorente, Griezmann (78. Correa)

MILÁNO. Futbalisti Interu Miláno zvíťazili v úvodnom osemfinále Ligy majstrov nad Atleticom Madrid 1:0.

Autorom víťazného gólu bol v 79. minúte striedajúci rakúsky útočník Marko Arnautovič, ktorý po zmene strán nahradil zraneného Marcusa Thurama.

Duel v Miláne mal špecifickú príchuť pre trénera španielskeho klubu Diega Simeoneho, ktorý zavítal na San Siro prvýkrát v pozícii trénera. Simeone obliekal počas hráčskej kariéry dres "nerazzurri" v rokoch 1996 až 1999.

Stretnutie sa začalo opatrne. Taktická bitka sa v úvode premietla do minima šancí, z ktorých by hrozil gól.

Prvý takýto moment prišiel v 38. minúte, keď rozohrávku Witsela vystihol Thuram, ktorý potiahol loptu, posunul ju na voľného kapitána Martineza, ten však nezakončil ideálne a Oblak nemusel zasahovať.

V závere prvého dejstva sa ešte v dobrej pozícii ocitol Thuram, no jeho strela mierila priamo do priestoru, v ktorom stál Oblak. Francúzsky útočník Thuram po zmene strán vynútene opustil trávnik a nahradil ho rakúsky útočník Arnautovič, ktorý naskočil do zápasu veľmi aktívne.

Štatistiky zo zápasu Inter Miláno - Atletico Madrid
Štatistiky zo zápasu Inter Miláno - Atletico Madrid (Autor: Sportnet)

Do zostavy musel zasiahnuť aj hosťujúci kouč Simeone, ktorému sa zranil stopér Gimenez a na jeho miesto prišiel Savič. Arnautovičovi nechýbalo veľa, aby sa presadil už po troch minútach na ihrisku, no krížny center z kopačky Dimarca poslal vysoko nad bránu hostí.

Ešte väčšiu príležitosť mal Rakúšan po narážačke s Martinezom v 63. minúte, keď nedokázal využiť dostatok času na zakončenie z hranice malého vápna a trestuhodne prestrelil Oblakovu bránu.

Slovinský brankár bol v permanencii v 78. minúte, keď musel riešiť prudkú hlavičku Martineza, ktorej chýbalo iba lepšie umiestnenie. Atletico rastúci tlak domácich dostatočne nevaroval a aktivita Interu sa napokon premietla aj do gólovej radosti priaznivcov na San Sire.

V 79. minúte sa v úniku ocitol Martinez, ktorého strelu ešte Oblak vyrazil, no priamo pred dobiehajúceho Arnautoviča a ten trafil odkrytú bránu.

Talianskemu tímu tak zabezpečil dôležitý náskok pred odvetou v Madride. Atletico navyše nedokázalo trafiť priestor Sommerovej brány ani raz.

Fotogaléria: Inter Miláno - Atletico Madrid (Liga majstrov)



Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Inter proti Atleticu využil výhodu domáceho prostredia, hrdinom striedajúci hráč