Odsúdili ho za korupciu. Kto je muž, ktorý nadával Škrtelovi?

(Autor: Instagram - Martin Škrtel)
TASR, Ivan Mriška|28. feb 2022 o 16:49

Bývalý rozhodca ovplyvnil zápasy štvrtej ligy.

BRATISLAVA. Podával si ruky, zdravil sa s hráčmi súpera. Všetko sa odohrávalo v pokojnej atmosfére. Martin Škrtel si však pri schádzaní z ihriska po zápase Slovan - Trnava (0:0) vypočul na adresu seba i svojej rodiny primitívne nadávky.

„Nech ti celá rodina zomrie na rakovinu,“ kričal na obrancu Spartaka Trnava divák z hlavnej tribúny.

Derby má dohru aj dva dni po jeho skončení. Bývalý kapitán slovenskej reprezentácie v pondelok zverejnil fotku diváka, ktorý mu nadával.

„Jaroslav S. Človek, ktorý svojou hlúposťou a primitivizmom prerazí absolútne dno, musí akceptovať, že verejnosť uvidí jeho tvár. Nech aj jeho známi a rodina vidia, čoho je schopný,“ napísal na Instagrame Škrtel.

Pokus o ospravedlnenie od dotyčného pána odmietol. „S takými ľuďmi nechcem mať nič spoločné. A úprimnosti jeho ospravedlnenia by som neveril ani slovo. To, čo vyslovil, nemá so športom, rivalitou a vôbec zdravým rozumom nič spoločné,“ dodal.

Škrtel od nervov pri schádzaní z ihriska zničil stojan na dezinfekciu. Škodu je pripravený uhradiť.

„Ďakujem všetkým fanúšikom, ktorí mi vyjadrili podporu. Zo Spartaka, ako aj zo Slovana. Ďakujem trénerovi Weissovi, že sa ma zastal hneď na mieste incidentu,“ uviedol.

Jaroslav Slamka je bývalý rozhodca, ktorý bol odsúdený za korupciu v slovenskom futbale. Išlo o ovplyvňovanie amatérskych zápasov štvrtej ligy v okrese Topoľčany (Bošany – Ludanice 1:3 a Borčice – Ludanice 0:0).

Arbiter z Bábu priznal, že 23. marca 2008 dostal úplatok 6 250 korún (207,46 eur) a 1. mája 2008 7 500 korún (248,95 eur) od funkcionárov Ludaníc.

Peniaze podľa obvinenia dostali aj ďalší štyria rozhodcovia, dvaja delegáti a dvaja funkcionári. Celkovo išlo v prvom prípade o 25-tisíc korún (829,85 eur) za výhru v zápase 17. kola a v druhom prípade išlo o 30-tisíc korún (995,82 eur) za remízu v 23. kole.

Ludanice vtedy aj vďaka korupcii postúpili do vyššej súťaže.

Polícia sa o predávaní zápasov dozvedela tak, že Slamkovi odpočúvala telefón. Bývalému arbitrovi hrozilo osem rokov natvrdo, ale nakoniec sa s prokurátorom dohodol na vine a treste a dostal podmienku na tri roky.

Verdikt si vypočul v deň, keď slovenskí futbalisti postúpili na majstrovstvá sveta do Juhoafrickej republiky, kde bol Škrtel jedným z hlavných strojcov slovenského úspechu.

Vyjadrenie Únie ligových klubov (ÚLK), riadiacej organizácie Fortuna ligy

„Incident, ktorý sa udial po záverečnom hvizde sobotného derby, musíme všetci spoločne odsúdiť. Jeden z divákov (schválne ho nebudeme nazývať fanúšikom) kričal z tribúny na Martina Škrtela po záverečnom hvizde, keď stopér Spartaka opúšťal ihrisko, nechutné a zvrátené slová o tom, aby jeho rodina zomrela na rakovinu.

Popritom ho častoval urážkami a nadávkami. Tie mu mimochodom adresoval už po skončení prvého polčasu, keď Škrtel opúšťal ihrisko. Tam sa líder trnavskej defenzívy ešte pousmial, po zápase už však vybuchol. Nečudo, asi by sme každý reagovali rovnako.

Takéto správanie nielenže nepatrí na futbalové štadióny, nepatrí do spoločnosti ako takej. Nepatrí nikam. Chceme vyzdvihnúť trénera Vladimíra Weissa st., ktorý si Martina Škrtela zastal a okamžitou ráznou reakciou pomohol k vyriešeniu situácie.

Toto bol jeho 300. ligový zápas a svojím prístupom ukázal trénerský nadhľad, keď sa okamžite postavil medzi tohto diváka a Martina Škrtela, hráča svojho najväčšieho ligového konkurenta. Na ihrisku nezmieriteľní rivali, no mimo neho kolegovia, priatelia, členovia jednej futbalovej komunity.

Odsudzujeme akékoľvek nenávistné prejavy a udalosti po sobotnom derby sú totálnym zlyhaním jednotlivca! Takýto fanúšik nemá čo hľadať na zápasoch Fortuna ligy. Pevne veríme, že je aj v záujme domáceho klubu túto situáciu riešiť, čo svojou reakciou najlepšie dokladoval tréner Vladimír Weiss st.

Martin Škrtel je jedna z najväčších futbalových osobností našej ligy, 104-násobný reprezentant Slovenska s vyše 300 zápasmi v drese anglického Liverpool FC. Po úspešnej kariére sa vrátil späť na naše trávniky. Je osobnosť a líder Spartaka Trnava. Podobný scenár by sme radi videli u viacerých slovenských futbalistov. Chceme vidieť v dresoch našich klubov opäť Mareka Hamšíka, Juraja Kucku, Martina Dúbravku, Milana Škriniara a ďalších.

Tieto osobnosti môžu byť vzorom pre mladé talenty našej ligy, môžu baviť fanúšikov futbalom, ale aj tým, čo sa naučili vo svete, a práve doma sa majú rozlúčiť s úspešnou futbalovou kariérou. Aj napriek nezmieriteľnej rivalite však nemôžu byť terčom takýchto reakcií. Ani oni, ani žiaden iný člen športovej rodiny. Nikto sa nemôže nazývať fanúšikom, pokiaľ je schopný takéhoto správania,“ uviedla ÚLK v pondelňajšom stanovisku na oficiálnej stránke fortunaliga.sk.

Názov družstvaDružstvo
Z
V
R
P
Skóre
B
Forma
1
ŠK Slovan Bratislava futbalŠK Slovan Bratislava futbalŠK Slovan Bratislava futbal
22
16
5
1
52:16
53
R
V
V
R
R
2
FC Spartak TrnavaFC Spartak TrnavaFC Spartak Trnava
22
13
6
3
29:12
45
R
R
R
V
V
3
MFK RužomberokMFK RužomberokMFK Ružomberok
22
11
8
3
39:17
41
V
P
V
R
R
4
FK DAC 1904 Dunajská StredaFK DAC 1904 Dunajská StredaFK DAC 1904 Dunajská Streda
22
10
6
6
28:23
36
V
P
R
R
R
5
ŠKF SereďŠKF SereďŠKF Sereď
22
9
5
8
28:28
32
V
V
V
P
R
6
MŠK ŽilinaMŠK ŽilinaMŠK Žilina
22
8
6
8
34:33
30
P
V
P
R
V
7
FK SenicaFK SenicaFK Senica
22
7
6
9
21:32
27
V
P
P
V
V
8
AS TrenčínAS TrenčínAS Trenčín
22
6
7
9
32:33
25
R
R
V
P
P
9
MFK Zemplín MichalovceMFK Zemplín MichalovceMFK Zemplín Michalovce
22
7
2
13
20:31
23
P
P
P
V
P
10
MFK Tatran Liptovský MikulášMFK Tatran Liptovský MikulášMFK Tatran Liptovský Mikuláš
22
5
6
11
27:43
21
R
V
R
R
R
11
FC ViOn Zlaté Moravce - VrábleFC ViOn Zlaté Moravce - VrábleFC ViOn Zlaté Moravce - Vráble
22
4
7
11
22:36
19
P
V
R
P
R
12
FK POHRONIE Žiar nad Hronom Dolná ŽdaňaFK POHRONIE Žiar nad Hronom Dolná ŽdaňaFK POHRONIE Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa
22
2
4
16
19:47
10
P
P
P
R
P
Z = zápasy, V = Výhry, R = Remízy, P = Prehry, B = Body

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Odsúdili ho za korupciu. Kto je muž, ktorý nadával Škrtelovi?