Vavrovi nevyšiel záver sezóny s Kodaňou. Hlavu mám už prepnutú na reprezentáciu, hovorí

Denis Vavro.
Denis Vavro. (Autor: TASR)
TASR|4. jún 2024 o 09:48

Kodaň mala na dosah tretí titul za sebou, no nakoniec obsadila tretie miesto.

BAD ERLACH. Slovenský futbalista Denis Vavro má za sebou rozpačitý záver klubovej sezóny, keďže jeho Kodani ušiel titul.

Na jeseň však postúpila do play-off v Lige majstrov a slovenský stopér si zahral aj proti Kevinovi De Bruynemu, ktorý je súčasť nominácie Belgicka - prvého súpera Slovákov na EURO.

Momentálne je Vavro na záverečnom kempe národného tímu v rakúskom Bad Erlach.

Kodaň mala na dosah tretí titul za sebou, no nakoniec obsadila tretie miesto a zahrá si kvalifikáciu o Európsku konferenčnú ligu (EKL).

V baráži o túto súťaž nastúpili v piatok proti Randers (2:1) a 28-ročný obranca tak prišiel na kemp medzi poslednými.

"Prišiel som až v sobotu. Viac-menej som dospával, ale vnímam to pozitívne, je tu krásne prostredie a je o nás dobre postarané. Už len, aby sme sa kvalitne pripravili na ten záverečný turnaj," uviedol Vavro na pondelkovom mediálnom termíne.

K dánskej lige sa vracať nechcel - Kodaň získala v záverečných dvoch zápasoch skupiny o titul bod a keby oba vyhrala, mohla mať titul.

"Sezónu hodnotím 50 na 50, na začiatku nebola zlá, ale ku koncu sme si vlastnými chybami prehrali titul. Teraz mám už hlavu prepnutú na reprezentáciu," povedal Vavro.

V stredu čaká národný tím vo Viedenskom Novom Meste prípravný zápas proti San Marínu. Tomu patrí v rebríčku UEFA 55. miesto, čiže posledná pozícia.

Krajina má povesť futbalového trpaslíka a v ostrom zápase nebodovala od novembra 2020.

"Zápas nám ukáže hlavne to, kde sa máme ešte zlepšiť a kde treba zapracovať. Môže nám to dať niečo po psychickej aj kondičnej stránke," zhodnotil slovenský stopér.

V záverečnom prípravnom stretnutí nastúpia Slováci v nedeľu proti Walesu, ktorý privítajú na Štadióne Antona Malatinského v Trnave.

Samotné ME štartujú 14. júna, Slováci začnú o tri dni neskôr zápasom základnej E-skupiny proti Belgicku.

V jeho nominácii je aj spomínaný Kevin De Bruyne, proti ktorému hral Vavro v tohtoročnom osemfinále Ligy majstrov.

"Veľmi sa naňho neteším, zažil som ho dva roky dozadu aj teraz. Je to špičkový hráč a určite nám bude robiť veľké problémy," zhodnotil Vavro.

"V Lige majstrov som mohol brániť špičkových útočníkov ako Mauro Icardi, Harry Kane alebo Erling Haaland. Proti nám skóroval iba jeden, čiže viem, že mám na to kvalitu," dodal Vavro.

Zo spomínaných útočníkov zaznamenal proti Kodani gól iba Haaland, keď zvýšil v prvom osemfinále na konečných 3:1.

Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2024»Vavrovi nevyšiel záver sezóny s Kodaňou. Hlavu mám už prepnutú na reprezentáciu, hovorí