Pelé: Som silný a plný nádeje. Sledujte Brazíliu na MS vo futbale

Pelé.
Pelé. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, SITA|4. dec 2022 o 11:11

Vaše správy ma napĺňajú energiou, odkázal fanúšikom 82-ročný Pelé.

SAO PAULO. Legendárny brazílsky futbalista Pelé podľa lekárov dobre reaguje na liečbu respiračnej infekcie a jeho stav sa za ostatných 24 hodín nezhoršil.

V sobotňajšom stanovisku to uviedli zástupcovia Nemocnice Alberta Einsteina v Sao Paule, v ktorej 82-ročného futbalového velikána hospitalizovali v utorok s cieľom upraviť jeho liečbu rakoviny hrubého čreva.

Pelé sa v sobotu opäť prihlásil o slovo prostredníctvom svojho instagramu:

"Som silný, plný nádeje a pokračujem v liečbe ako zvyčajne. Chcem sa poďakovať všetkým zdravotníkom za opateru, ktorú dostávam. Mám silnú vieru v Boha a všetky pozitívne správy, ktoré od vás dostávam z celého sveta, ma napĺňajú energiou. Sledujte Brazíliu na majstrovstvách sveta," napísal Edson Arantes do Nascimento.

Pelému odstránili nádor v septembri 2021. Dôvodom jeho súčasnej hospitalizácie je vraj "prehodnotenie liečby jeho nádoru chemoterapiou".

Nemocnica tiež uviedla, že bývalý skvelý futbalista "má plnú kontrolu nad svojimi vitálnymi funkciami" a nenachádza sa na jednotke intenzívnej starostlivosti.

Podľa denníka Folha de Sao Paulo však už nereaguje na chemoterapiu a v nemocnici mu poskytujú paliatívnu liečbu.

Pelé doviedol reprezentáciu Brazílie k titulom majstrov sveta v rokoch 1958, 1962 a 1970 a stále je najlepším strelcom histórie brazílskeho národného tímu so 77 zásahmi v 92 dueloch.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Pelé: Som silný a plný nádeje. Sledujte Brazíliu na MS vo futbale