Portugalsko
Portugalsko
EURO 2024
01.07.2024, Vyraďovacia fáza | Osemfinále
1 - 0pp
Po predĺžení
Pokutové kopy
3:0
Slovinsko
Slovinsko

Je rýchly, porovnávajú ho s Haalandom. Slovinec takmer poslal domov Portugalsko

Benjamin Šeško v zápase s Portugalskom na EURO 2024.
Fotogaléria (74)
Benjamin Šeško v zápase s Portugalskom na EURO 2024. (Autor: TASR/AP)
SITA|2. júl 2024 o 15:29

Porovnanie s nórskym kanonierom nemá rád.

FRANKFURT. Sen 39-ročného Cristiana Ronalda a ešte o dva roky staršieho Pepeho o druhom titule majstra Európy mohli rázne prerušiť už v osemfinále EURO 2024 Slovinci, ale to by musel Benjamin Šeško premeniť svoje dve veľké šance.

V druhom polčase aj v druhej polovici predĺženia sa 21-ročný mladík dvakrát ocitol zoči-voči Diogovi Costovi v bránke Portugalska, ale góly z toho neboli.

Zatiaľ čo Ronaldo bude môcť vo štvrťfinále proti Francúzsku navýšiť svoj rekord zo súčasných 130 gólov v národnom tíme, Šeško zatiaľ zostáva na 11 presných zásahoch v slovinskom drese.

"Vytúžený gól mu nepadol, ale stále som jeho veľký podporovateľ a prechovávam voči nemu rešpekt. Som presvedčený o tom, že ho čaká výnimočná kariéra," povedal o Šeškovi tréner slovinskej reprezentácie Matjaž Kek.

Nielen Šeško, ale aj všetci jeho spoluhráči opúšťajú nablýskané futbalové javisko v Nemecku výrazne frustrovaní, keďže v štyroch zápasoch nenašli ani raz premožiteľa v riadnom hracom čase a v osemfinále proti Portugalsku prehrali až po strelách zo značky pokutového kopu.

Fotogaléria zo zápasu Portugalsko - Slovinsko v osemfinále EURO 2024

Na druhej strane Slovinci v štyroch zápasoch strelili iba dva góly a takmer dvojmetrový hrotový útočník Šeško ani jeden.

Ani jeho nádejné pokusy zo 62., resp. 115. min súboja s Portugalčanmi sa gólmi neskončili. Pri tom druhom sa zaskvel skvelým zákrokom Diogo Costa, neskôr zvolený za hráča zápasu, keďže zneškodnil všetky strely Slovincov zo značky pokutového kopu.

"Snažil som sa prečítať reč jeho tela a odhadnúť, čo urobí. Našťastie, pomohol som svojmu tímu," vyhlásil o Šeškovi Diogo Costa.

VIDEO: Zostrih zápasu Portugalsko - Slovinsko

Šeško je pre svoju výšku a akceleráciu s loptou porovnávaný s nórskym útočným kladivom Manchestru City Erlingom Haalandom, momentálne jedným z najlepších ofenzívnych hráčov na svete.

Slovinec, ktorého pred ME zameral londýnsky Arsenal, ale nakoniec predĺžil kontrakt v bundesligovom Lipsku, tieto porovnávania nemá v láske.

"Sme rovnako vysokí a podobne rýchli, ale to je asi tak všetko. Inak sme úplne rozdielne typy hráčov," skonštatoval Šeško, ktorého UEFA vyhlásila za najrýchlejšieho hráča ME 2024. V istom okamihu mu namerali rýchlosť 35,9 km/h.

Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2024»Je rýchly, porovnávajú ho s Haalandom. Slovinec takmer poslal domov Portugalsko