Nechce byť ten, ktorý nič nevyhral. Kane exceloval a zatiaľ zachránil sezónu

Harry Kane strieľa svoj druhý gól v zápase proti Laziu Rím.
Fotogaléria (10)
Harry Kane strieľa svoj druhý gól v zápase proti Laziu Rím. (Autor: TASR/ DPA via AP)
Miroslav Kováčik|6. mar 2024 o 08:05

Bayern Mníchov postúpil do štvrťfinále Ligy majstrov.

BRATISLAVA. Trikrát sa stal najlepším strelcom anglickej Premier League, najviac gólov strelil aj na svetovom šampionáte v roku 2018.

V kariére už 30-ročného Harry Kanea však chýba veľký tímový úspech. V drese Tottenhamu odohral 430 zápasov, nastrieľal 278 gólov, no nestačilo to.

Vlani prestúpil do tímu, ktorý trofeje zbiera ako na bežiacom páse. Je však paradoxné, že práve po príchode Kanea sa jeho séria môže skončiť.

Bayernu Mníchov po dvanástich rokoch hrozí, že nezíska nielen ligový titul, ale žiadnu trofej. Prehral súboj o Superpohár, v národnom pohári vypadol s treťoligistom a v Bundeslige stráca na Leverkusen už desať bodov.

Nateraz platí, že je zachránený aspoň v Lige majstrov a to najmä zásluhou útočníka, ktorý má obrovské kvality, no akoby by mu úspech nebol dopriaty.

Fotogaléria: Bayern Mníchov - Lazio Rím (Liga majstrov)

Kane strelil dva góly pri víťazstve 3:0 nad Laziom Rím, vďaka čomu Bayern odčinil prehru 0:1 z večného mesta. Štvrtýkrát po sebe tak postúpil v milionárskej súťaži medzi osmičku najlepších tímov. 

"Je to pre nás perfektný večer. Bol to veľký zápas a samozrejme veľmi dôležitý moment v našej sezóne. Previedli sme špičkový výkon," povedal Kane.

Zlomili hrozivú sériu

Fanúšikovia mníchovského veľkoklubu si pred zápasom pripravili choreo, ktorého odkazom bolo, aby hráči na ihrisku bojovali v mene mesta. 

Vedeli, že ak chcú v Lige majstrov pokračovať, musia zlomiť negatívnu sériu. 

V predošlých siedmich prípadoch, keď Bayern prehral úvodný zápas vo vyraďovacej časti, tak už dvojzápas nedokázal otočiť na svoju stranu.

Na pôde Lazia nevystrelil na bránu, no v domácej odvete mu výborne vyšiel záver prvého polčasu. Domácich najskôr upokojila gólová hlavička Harryho Kanea a v nadstavenom čase skóroval aj Thomas Müller.

"Prvý polčas mal dobrú úroveň. Bol to ten Bayern, ktorý všetci poznáme. Po druhom góle sa začal nový zápas. Do šatne sme išli sklamaní a s malou vierou, že to môžeme napraviť," povedal pre Sky Sport tréner Lazia Maurizio Sarri.

Po prestávke pridal Kane svoj druhý gól, ktorým definitívne zlomil odpor súpera. Portál SofaScore mu udelil známku 9, najlepšiu spomedzi všetkých hráčov. 

"Všetci sa na nás pozerali a sledovali, ako zareagujeme na prvý zápas. Náš výkon bol skvelý. Dôležité bolo s akou energiou sme hrali či už s loptou alebo aj bez," povedal anglický kanonier pre BBC.

Futbalisti Bayernu Mníchov sa tešia z postupu do štvrťfinále Ligy majstrov.
Futbalisti Bayernu Mníchov sa tešia z postupu do štvrťfinále Ligy majstrov. (Autor: TASR/AP)

Tuchel ledva chodil

Je dobré známe, že tréner Thomas Tuchel po sezóne v tíme skončí. Pred odvetou s Laziom sa však v nemeckých médiách písalo, že prípadný neúspech môže znamenať jeho okamžité odvolanie z funkcie. 

Tuchel túto situáciu zvládol, hoci po zápase takmer nemohol chodiť. A nebolo to spôsobené tým, že by počas zápasu neustále behal popri postrannej čiare.

Nemecký tréner utrpel kuriózne zranenie.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Nechce byť ten, ktorý nič nevyhral. Kane exceloval a zatiaľ zachránil sezónu