Fortuna liga pokračuje aj cez týždeň. Majster privíta vicemajstra

Na snímke z posledného ligového súboja sa hráč Trenčína Milan Rundič (vľavo) snaží odcentrovať spoza Vukana Savičeviča zo Slovana.
Na snímke z posledného ligového súboja sa hráč Trenčína Milan Rundič (vľavo) snaží odcentrovať spoza Vukana Savičeviča zo Slovana. (Autor: TASR)
TASR|21. sep 2015 o 12:42

Naposledy čelili Slovanu Bratislava. Teraz na futbalistov AS Trenčín čaká ďalší silný súper. Doma privítajú vlaňajšieho vicemajstra MŠK Žilina.

BRATISLAVA. V utorok a v stredu sa budú vo futbalovej Fortuna lige 2015/2016 hrať zápasy 10. kola. Šlágrom bude duel lídra a majstra AS Trenčín s druhým tímom tabuľky - vicemajstrom zo Žiliny.

Trenčín naposledy remizoval na Pasienkoch 0:0. Žilinčania si doma tiež podelili body - s nováčikom zo Skalice (2:2). Dokázali pritom stiahnuť manko 0:2.

Trenčín naposledy remizoval na ihrisku Slovana 0:0.

Žilina naposledy získala bod po remíze so Skalicou (2:2).

Kolo v utorok otvorí duel v Skalici s DAC Dunajská Streda. Domáci budú chcieť nadviazať na výkon zo Žiliny, DAC zabudnúť na nečakané zakopnutie doma s Myjavou (0:1).

Duel bude špecifický pre skalického rodáka v drese hostí Petra Štepanovského. "Narodil som sa tam, mám tam veľa známych, takže sa už určite teším na zápas," vravel pre oficiálny web DAC.

"V Skalici som hral do dorastu, z tých čias tam zostal jeden, možno dvaja hráči. Ale poznám aj ostatných. Fandím im, nech sú hore a nech sa v prvej lige udržia čo najdlhšie. V utorok im však nič nedarujeme. Ideme si po tri body."

Dunajská Streda sa pokúsi v Skalici odčiniť zaváhanie s Myjavou.

Tretia Myjava zatiaľ okupuje priečku zaručujúcu účasť v pohárovej Európe. V utorok privíta lepšiaci sa Ružomberok, ktorý pod vedením trénera Ladislava Pecka vyhral dvakrát za sebou.

Posledná Podbrezová bude doma hostiť deviatu Trnavu. Spartak sa trápi. Naposledy doma nečakane pustil všetky body nováčikovi z Michaloviec.

V utorok ešte ViOn nastúpi proti Senici, ktorá pod vedením nového kouča Juraja Sabola vyhrala v posledných dvoch zápasoch vždy 3:1. Najprv v Michalovciach a potom doma s Podbrezovou.

senica_r6043_res.jpg

Futbalisti Senice vyhrali posledné dva duely zhodne 3:1. Na snímke zo súboja proti Michalovciam bojujú o loptu Samuel Mráz (vľavo) a Marcos Calero Perez. FOTO - SITA.

Stredajší šláger na Sihoti bude v priamom prenose na TV Dajto. Zverenci domáceho kouča Martina Ševelu majú na prvom mieste pred tímom Adriána Guľu päťbodový náskok.

Duel bývalých spolupracovníkov z lavičky AS môže veľa napovedať v boji o titul. Trenčín v lige ešte neprehral. Očakáva sa dobrý futbal momentálne dvoch najprogresívnejších slovenských klubov.

Kolo uzavrie súboj nováčika z Michaloviec s rekordným osemnásobným majstrom Slovanom. V priamom televíznom prenose ho ponúkne Slovak Sport.

FORTUNA LIGA - program 10. kola:

Utorok 22. septembra:

15.00 h MFK Skalica - DAC Dunajská Streda (Prešinský, E. Weiss, Jenčura)

19.00 h Spartak Myjava - MFK Ružomberok (Smolák, Žákech, Borsányi)

19.00 h ŽP Šport Podbrezová - Spartak Trnava (Chmura, Ádám, Súkeníková)

19.00 h ViOn Zlaté Moravce - FK Senica (Špaček, Bóllo, Lieskovský)

Streda 23. septembra:

18.20 h AS Trenčín - MŠK Žilina (Kráľovič, Benko, P. Bednár, Dajto TV)

20.00 h MFK Zemplín Michalovce - Slovan Bratislava (Vlk, Vorel, Hrdlička, Slovak Sport TV)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Fortuna liga pokračuje aj cez týždeň. Majster privíta vicemajstra