Fínsky tréner nezvládol pri oslavách výstup z lietadla

S víťazným tímom Fínska oslavovalo na námestí v Helsinkách 90 000 ľudí.
S víťazným tímom Fínska oslavovalo na námestí v Helsinkách 90 000 ľudí. (Autor: SITA/AP)
Sportnet|17. máj 2011 o 11:06

Fínski hokejisti bujaro oslávili druhý titul majstrov sveta. V Helsinkách sa radovali na rovnakom námestí ako pri prvom titule z roku 1995.

BRATISLAVA. Fíni si patrične užívajú titul majstrov sveta. Oslavovali v Bratislave a aj doma v Helsinkách, kde sa stala úsmevná príhoda asistentovi trénera Pasimu Nurminenovi, ktorý v oslavnej nálade nezvládol výstup z lietadla a padol rovno medzi svojich zverencov čelom na červený koberec pričom hráčom z rúk vyrazil majstrovskú trofej.

Fínov potom čakala krátka pauza a presun poschodovým autobusom s otvorenou strechou ulicami Helsínk až na centrálne námestie, kde fínski levi oslavovali aj premiérový triumf v roku 1995.

Nových majstrov sveta privítali tisícky fanúšikov, na pódiu hráčov akciu moderoval herec Aku Hirviniemi a nasledovala štátna hymna v podaní Sakariho Kuosmanena. Osobne hokejistom prišla pogratulovať aj fínska prezidentka Tarja Halonenová. "Som veľmi pyšný na to, že som toho súčasťou," opísal svoje pocity útočník Mikael Granlund, ktorého "lakrosový" semifinálový gól spoza bránky ohromil celý svet.

Pád Pasiho Nurminena

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Fínsky tréner nezvládol pri oslavách výstup z lietadla