Ferguson kritizuje Benítezovu aroganciu

SITA|17. apr 2009 o 16:00

Tréner anglického futbalového veľkoklubu Manchester United Alex Ferguson verejne kritizuje svojho kolegu z lavičky FC Liverpool Rafaela Beníteza za údajný nedostatok rešpektu a aroganciu voči ostatným koučom.

MANCHESTER. Sirovi Alexovi sa nepáči, že španielsky kormidelník nazval konkurenčné mužstvo a zároveň mestského rivala FC Everton malým klubom.

"Everton je veľké mužstvo a nie malé, za aké ho arogantne označil Benítez. Arogancia je jedna vec, pohŕdanie konkurenciou druhá. Španielsky kouč sa nevhodne správal voči trénerovi Blackburnu Samovi Allardyceovi počas minulotýždňového ligového stretnutia," nechal sa počuť 67-ročný rodák z Glasgowa.

"Keď Liverpool pri svojom triumfe 4:0 strelil štvrtý gól, Benítez gestami naznačoval, že už je po zápase. Podľa môjho názoru si to Sam nezaslúžil. Pokiaľ ma pamäť neklame, žiadny z doterajších kormidelníkov Liverpoolu v histórii klubu sa takto nesprával. Benítez prekročil hranice únosnosti," dodal Ferguson.

Slovná prestrelka medzi oboma trénermi nie je ničím novým. V januári tohto roka obvinil španielsky lodivod Fergusona zo zastrašovania rozhodcov a tvrdil, že Anglická futbalová asociácia (FA) sa na to len nečinne prizerá.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Ferguson kritizuje Benítezovu aroganciu