Tradičný klub sa vracia do Košíc. Na štadión nesúci názov veľkoklubu

Futbalisti Lokomotívy Košice hrávali domáce zápasy v Družstevnej pri Hornáde.
Futbalisti Lokomotívy Košice hrávali domáce zápasy v Družstevnej pri Hornáde. (Zdroj: facebook FC Lokomotíva Košice)
Daniel Dedina|10. máj 2021 o 17:00 (aktualizované 10. máj 2021 o 19:20)

Momentálne pôsobí v piatej lige.

Ešte pred troma rokmi futbalisti Lokomotívy Košice bojovali o návrat do najvyššej súťaže.

Nasledovníci futbalových legiend ako Ján Kozák st., Jozef Móder, Stanislav Seman, či Ladislav Józsa viedli v jesennej časti tabuľku druhej ligy, sezónu nakoniec ukončili na štvrtom mieste.

Domovský štadión Lokomotívy sa už v tom čase značnú dobu nachádzal mimo Košíc.

Tradičný klub hrával svoje zápasy v Družstevnej pri Hornáde. Síce v útulnom prostredí, ale mimo mesta.

To sa teraz zmení.

„Lokomotíva je košický futbalový klub ktorý od svojho vzniku pôsobil v Košiciach a patrí do Košíc. Teraz sa po štrnástich rokoch pôsobenia mimo mesta vracia z Družstevnej pri Hornáde do Košíc,“ avizuje na facebookovej stránke klub, ktorý je momentálne účastníkom V. ligy Košicko-gemerskej.

Nevylučujú ani pôsobenie v KFA

Lokomotíva, ktorá si prešla neľahkým osudom a v minulosti musela istý čas pôsobiť aj v Krompachoch, bude hrávať svoje zápasy v košickej mestskej časti Barca.

„Štadión v Barci je momentálne ako jediný v Košiciach voľný, má k dispozícii všetko potrebné na tréningy i zápasy všetkých našich tímov, správa štadióna je v dobrých rukách a asi to najdôležitejšie je rýchla dostupnosť v Košiciach,“ uvádza klub.

Pri tejto príležitosti si jeho predstavitelia aj zažartovali. Barca je totiž často používaná skratka svetového veľkoklubu FC Barcelona.

„Štadión je veľmi sympatický, typicky anglicky a má ´svetové´ meno - Barca,“ tvrdia.

Na tréningy plánuje Lokomotíva naďalej využívať ihrisko na Požiarnickej ulici a umelú trávu na Užhorodskej ulici.

Do budúcna nie je vylúčené ani pôsobenie v Košickej futbalovej aréne.

„Bol by som rád, ak by sa tu napríklad po vzore Mníchova striedali dva kluby. Šatní i zázemia je na štadióne dostatok a myslím si, že by to privítali aj futbaloví fanúšikovia,“ povedal pred časom predseda predstavenstva KFA Marcel Gibóda.

Veria, že to fanúšikovia ocenia

Je to dobrá správa najmä pre fanúšikov Lokomotívy, ktorí nebudú musieť ďaleko dochádzať. Sme radi, že domovské prostredie budeme mať opäť v Košiciach. Verím, že sa budeme krok po kroku posúvať vyššie a bude nás podporovať čoraz viac ľudí," skonštatoval pre Sportnet športový riaditeľ mládeže Lokomotívy Košice Milan Miklušičák.

Okrem A-mužstva by v Barci mohli hrávať aj dorastenci.

K tomu si ešte sadneme a preberieme, kde budú jednotlivé mládežnícke tímy hrávať. Áčko v Barci už aj trénuje, takže sezónu by dohralo tam. Verím, že to Košičania a predovšetkým tí, ktorí fandia Lokomotíve, privítajú," doplnil Miklušičák.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Tradičný klub sa vracia do Košíc. Na štadión nesúci názov veľkoklubu