Fanúšikovia obviňujú UEFA z predraženia lístkov

SITA|18. feb 2011 o 15:16

Fanúšikovia sú presvedčení, že Európska futbalová únia (UEFA) postupovala pri určovaní cien vstupeniek na tohtosezónne finále Ligy majstrov 2010/2011 neeticky a snaží sa maximalizovať svoj zisk na ich úkor.

LONDÝN.

UEFA vo štvrtok oznámila ceny lístkov na najprestížnejší futbalový zápas na starom kontinente, ktorý sa uskutoční 28. mája na londýnskom Wembley. Vo voľnom predaji je 11-tisíc vstupeniek, ktorých cena sa pohybuje od 150 do 300 britských libier, diváci musia navyše počítať s administratívnymi poplatkami vo výške 26 libier. Uvedené sumy sú takmer dvojnásobkom toho, čo futbaloví priaznivci zaplatili za finále LM v roku 2009. Každý z účastníkov boja o "ušatú trofej" dostane k dispozícii 25-tisíc lístkov v hodnote 80 - 300 libier.

"Sme šokovaní, je nehorázne žiadať toľké peniaze od fanúšikov v časoch globálnej ekonomickej recesie. UEFA veľmi dobre vie, že pre divákov to je jedinečná príležitosť, za ktorú sú ochotní zaplatiť aj celý majetok, a práve preto je jej správanie nemorálne," povedal hovorca Federácie futbalových priaznivcov (FSF) Michael Brunskill a pokračoval: "UEFA zdôvodňovala preloženie finálového zápasu na sobotu aj tým, že v tento deň si nájde cestu na štadión viac rodín. Ktorá rodina by si to však mohla dovoliť? Za takú sumu by mohli predsa ísť na letnú dovolenku."

"Sme presvedčení, že v porovnaní s výškou vstupného na iné podobné podujatia sa nám podarilo stanoviť primeranú sumu. Nechceme z vreciek fanúšikov vyťahovať ani penny navyše. Myslíte si, že by sme mali problém zaplniť Wembley aj pri vyšších cenách? Ceny lístkov sme nastavili na férovú hladinu," uviedol riaditeľ súťaží UEFA Giorgio Marchetti. Prezident FSF Malcolm Clarke však rovnako ako hovorca organizácie nie je presvedčený o čestných úmysloch UEFA: "Neexistuje žiaden spôsob na ospravedlnenie takto predražených lístkov. UEFA by sa mala hanbiť."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Fanúšikovia obviňujú UEFA z predraženia lístkov