Fanúšikovia na Spiši videli najlepší zápas za ostatné roky

Spišiaci hrali vynikajúco. V treťom zápase série play–off s Bardejovom podali Novovešťania excelentný výkon.
Spišiaci hrali vynikajúco. V treťom zápase série play–off s Bardejovom podali Novovešťania excelentný výkon. (Autor: Jozef Petruška)
Sportnet|20. feb 2014 o 00:00

Šesťgólovú nádielku v treťom súboji play–off nečakal nikto. Životný zápas Lukáša Hamráčka.



SP. NOVÁ VES. Po dvoch zápasoch na ľade víťaza základnej časti v Bardejove bol stav prekvapujúco vyrovnaný 1:1. Spišiaci štvrťfinále berú ako ďalšiu výzvu, lebo už postup do play–off bol pre ťažko skúšaný klub úspechom.

Dlhé roky sa nestalo, aby po prvej tretine diváci aplaudovali. Olympijský duel s Čechmi v Soči ubral z diváckej návštevy (400 divákov), ale kto prišiel, isto neľutoval. Taký dobrý zápas sa na Spiši nehral už roky.

To, čo predviedli zverenci trénerskej dvojice Křemen – Teplica, znieslo všetky kritériá dobrého hokeja. Nielen konečné víťazstvo 6:2 pozitívne šokovalo domácich priaznivcov, ale bol to jeden skvelý zápas.

Najlepší zápas sezóny

„Musím uznať, že z našej strany to bol veľmi dobrý súboj. Pokračovali sme v taktike z Bardejova, kde sme napádali a bránili už v strednom pásme, čo súperovi robilo obrovské problémy. Veľmi pomohla prvá tretina, po ktorej sme viedli 4:0. Bojujeme teraz na dvoch frontoch, lebo aj juniorka hrá o play–off a my máme dobre rozohranú partiu s Bardejovom,“ povedal po druhom víťazstve nad Bardejovom tréner HK Spišská Nová Ves Peter Křemen.

Slová chvály sa sypali po stretnutí na mladíkov. Hokejovú parádu predviedli Giľák, Skalický, Hamráček. Posledne menovaný strelil dva góly a pripísal si jednu asistenciu.

„Tak doteraz to bol môj najlepší zápas kariéry. Góly z prvej tretiny veľmi pomohli. Hneď sa hralo lepšie. Netreba však nič preceňovať, držme sa pri zemi. Nielen v áčku, ale aj v juniorke stále žije postupová nádej pokračovať ďalej v play–off,“ skromne skonštatoval útočník HK Spišská Nová Ves Lukáš Hamráček.

„Nevyšiel nám vstup do zápasu. Inkasovali sme rýchle dva góly a celá naša koncepcia bola narušená. Nepodržali nás brankári a málokedy sa stáva, že v tak dôležitých súbojoch dokáže mužstvo v jednej tretine streliť štyri góly,“ dodal tréner Bardejova Ján Vodila.

Nech už séria s Bardejovom skončí akokoľvek, na výborný hokej z utorka 18. februára sa bude ešte dlho spomínať.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Fanúšikovia na Spiši videli najlepší zápas za ostatné roky