Európske finále so slovenskou účasťou

Sportnet|17. okt 2008 o 00:00

Počas najbližšieho víkendu sa rozhodne o najlepších jazdcoch v európskych vodách endura. V holandskom mestečku Hengele budeme svedkami rozlúštenia

tajničky majstrov Európy v endure. Do záverečných bojov sa zapojí aj trojica mladých Slovákov - Róbert Kapajčík, Štefan Svitko a Thomas Hostinský, ktorých dopĺňa skúsený Moravan Zdeněk Cyprián jazdiaci so slovenskou licenciou v kategórii veteránov.

KOŠICE. Veľmi dobre má rozohranú partiu v európskom šampionáte mladý Košičan Róbert Kapajčík, ktorý v juniorskej kategórii E2/3, keď je na druhom mieste priebežného poradia s osembodovou stratou na prvého Francúza Yannicka Bossiho. Rovnako druhá priečka pred záverečným podujatím patrí v triede E3 Štefanovi Svitkovi. Ten však stráca na prvého trinásť bodov.

S akým kovmi sa vrátia

Spomínaná dvojica Slovákov patrí k favoritom pretekov a majú takpovediac vo vrecku isté strieborné medaily, ale ako ich poznáme, iste urobia maximum, aby vyhrali a získali kov najcennejší. Najbližšie k nemu má v kategórii veteránov Cyprián, ktorý je priebežne na prvom mieste so sedembodovým náskokom pred druhým Nemcom Redeckerom. Na poslednom podujatí teda nepotrebuje vyhrať, stačí, ak si svojho rivala udrží za chrbtom, titul by mu nemal uniknúť. "Dvakrát som v tejto sezóne zdolal Bosiiho a nebyť tretieho miesta na poslednom podujatí mohol byť bodový rozdiel nižší. Jazdiť by sa malo na trati s pieskovým povrchom a uvidím, ako sa mi bude dariť. Domáci majstrák sa jazdil na piesku a bol to dobrý tréning. Ak sa vyvarujem chýb a nebudem zbytočne padať v testoch, môžem pomýšľať na dobrý výsledok," prezradil R. Kapajčík. V silnej konkurencii sa nestratil na európskych tratiach v juniorskej kategórii Thomas Hostinský, ktorý je v priebežnom poradí na dvanástom mieste.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Európske finále so slovenskou účasťou