Eliminujú Prešovčania v derby Sarneckého?

Sportnet|27. feb 2016 o 00:00

VK Mirad PU Prešov sa predstaví v súboji so Spartakom VKP Komárno, potom čaká Prešovčanov derby s Košicami.

V extralige volejbalistov vrcholí jej nadstavbová časť. V ôsmom kole nadstavby sa VK Mirad PU Prešov dnes predstaví v Bratislave v súboji so Spartakom VKP Komárno, zajtra o 18. h čaká Prešovčanov derby s Košicami. Oba tímy sú v laufe a tak sa fanúšikovia majú na čo tešiť.

PREŠOV. Stredajší dramatický päťsetový zápas Košíc s Nitrou sledoval aj tréner úradujúcich majstrov Ľuboslav Šalata a líder tímu Martin Sopko.

Doma sú silnejší

„Čaká nás náročný dvojzápas,“ podčiarkol tréner Šarišanov Ľuboslav Šalata.

„Ak chceme ísť do play–off z prvého miesta, v týchto zápasoch potrebujeme zvíťaziť. Pre Komárno je dôležitý výkon nahrávača Hollého. V Bratislave chceme v každom prípade vyhrať. Košice majú dobrú formu, potvrdili ju aj v nadstavbovej časti. Do ich zostavy sa vrátil Sarnecki, ktorý je v tíme najdôležitejším hráčom v útoku. Svojím výkonom prispel aj k víťazstvu nad Nitrou. Očakávam náročný zápas s kvalitným súperom. V náš prospech hovorí domáce prostredie, v ňom sme rozhodne silnejší. Budeme sa spoliehať na naše zbrane, dobrý servis, spoľahlivý útok, kolektívne poňatie. Dôležité bude eliminovať Sarneckého, Javorčíka a Jakubova.“

„Súboj s Komárnom nebude ľahký. Chceme sa naň zodpovedne pripraviť aj zo psychickej stránky,“ poznamenal líder prešovského tímu Martin Sopko.

„Naším cieľom je zvládnuť ho čo najlepšie. Domáce prostredie je našou silnou stránkou a to chceme potvrdiť v nedeľňajšom zápase s Košicami. Verím, že sa nám to podarí a vybojujeme si prvú priečku. Musíme sa však prezentovať veľmi kvalitnou hrou, dobrým servisom a prihrávkou. Keď nám tieto dve činnosti fungujú, máloktorý súper nás dokáže zastaviť. V našej hale sa cítime dobre a stále nám pomáha vďačné prešovské publikum.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Eliminujú Prešovčania v derby Sarneckého?