Efektívnejšia rezerva Popradu prevýšila súpera

Rozdielom triedy. Poprad B porazil Harichovce 3:0.
Rozdielom triedy. Poprad B porazil Harichovce 3:0. (Autor: riso)
Sportnet|16. sep 2013 o 00:00

Rozdielom triedy 3:0 porazili futbalisti FK Poprad B súpera z ŠK Harichovce.

Rozdielom triedy 3:0 porazili futbalisti FK Poprad B svojho súpera z ŠK Harichovce vo včerajšom stretnutí 6. kola šiestej ligy Podtatranskej. Všetky tri góly zaznamenali domáci v úvodnej hodine zápasu.

POPRAD-VEĽKÁ. Na jej konci zvyšovali na 3:0 gólom z pokutového kopu, ktorému predchádzalo vylúčenie hosťujúceho Hudáčka.

„S výsledkom sme spokojní, hoci šancí sme mali viacero a mohli sme streliť i viac gólov. Musíme natrénovať ich realizáciu. Myslel som si, že v záverečných desiatich minútach toho predvedieme trochu viac,“ povedal domáci tréner Peter Rataj.

Paradoxom bolo, že jeho mužstvo skórovalo iba pri rovnovážnom stave, ani raz v početnej výhode od 61. minúty.

„Často to tak býva, že po vylúčení súperovho hráča sa mužstvo prispôsobí oslabenému súperovi. Presne tak to bolo aj v záverečných minútach tohto súboja, v ktorých bola naša hra statickejšia. Pozitívom je, že mužstvo sa pomaly zohráva a že sme pokope tak, ako by sme chceli. Niektorí hráči už prešli i do A-mužstva, čo je prínosom pre popradský futbal. Naším cieľom je ukázať divákom dobrý futbal, aby chodili do Veľkej,“ doplnil Rataj, podľa ktorého sa už v októbri bude môcť B-mužstvo presťahovať do zrekonštruovaných priestorov futbalového štadióna v Poprade-Veľkej.

Slabinou je nepremieňanie šancí

Harichovčanom sa v prebiehajúcej sezóne doposiaľ nedarí. V šiestich zápasoch získali len jeden bod, pričom v nich strelili iba štyri góly. Včera vo Veľkej ani jeden.

„Výsledok síce hovorí jasnou rečou, no povedal by som, že priebeh zápasu nebol až taký jednoznačný. Prekvapilo ma, že domáci boli napriek tomu, že vyhrávali 3:0, nervózni. Neviem, z čoho to vyplývalo. My sme nepremenili tri či štyri tutovky. Práve nepremieňanie šancí je momentálne naša slabina. V niektorých herných momentoch sme prepadli a súper bol v zakončení oveľa efektívnejší,“ konštatoval hosťujúci tréner Jaroslav Hrušovský.

Podľa neho by sa už ale čoskoro mali dostaviť lepšie výsledky. „Rozhodujúce v tomto stretnutí bolo, že už v prvých minútach nám zranili kľúčového hráča Pukluša. Keďže to bol zákrok zozadu, bol som prekvapený, že z toho nebola ani žltá karta. Celkovo bol rozhodca, čo sa týka udeľovania kariet, celkom skúpy. Dúfam, že sa chytíme už v najbližšom zápase doma s Tepličkou a že herný prejav, ktorý nie je úplne zlý, pretavíme do strelených gólov,“ dodal Hrušovský.


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Efektívnejšia rezerva Popradu prevýšila súpera