Džudista Pálkovács strávil na tatami len 82 sekúnd a vypadol

TASR|19. aug 2004 o 13:10

Atény 19 augusta (TASR) - Džudista Zoltán Pálkovács nastupoval na tatami haly Ano Liossia s odhodlaním vo svojej hmotnosti do 100 kg postupovať v turnajovom ...

Atény 19 augusta (TASR) - Džudista Zoltán Pálkovács nastupoval na tatami haly Ano Liossia s odhodlaním vo svojej hmotnosti do 100 kg postupovať v turnajovom pavúku čo najďalej, no po úvodnej prehre s Francúzom Ghislainom Lemaireom za 1:22 min na ippon po technike tani-otoši musel len dúfať, že jeho súper ďalšie dva zápasy vyhrá a potiahne ho do opráv. Lemaire však vyhral len jeden a Pálkovács vypadol.

Nádej nováčikovi na OH, len 23-ročnému Pálkovácsovi, zasvietila po tom, čo Lemaire následne zdolal Rusa Dmitrija Maksimova po 2:16 min na ippon po chvate o-soto-gari. Potom držal vo štvrťfinále Lemairemu palce v súboji s Nemcom Michaelom Jurackom, 7. na MS v Osake. Ak by Lemaire vyhral, postúpil by Pálkovács do opráv. Niekoľko sekúnd pred koncom Lemaire ešte viedol, no Nemec ho hodil na juko a Pálkovács sa mohol ísť sprchovať.

"Zolo sa už sprchuje," povedal tesne po súboji Lemaireho s Jurackom tréner Rastislav Mezovský, čím jasne naznačil, že účinkovanie Pálkovácsa v Aténach trvalo na tatami len 82 sekúnd. "Proti Lemairemu urobil chybu, postavil sa mu bokom, nie čelom a Francúz na neho nabehol. Dovtedy sa obaja len oťukávali a nikto nič nevymyslel, bolo to z oboch strán dosť opatrné. Neviem, ako bude znášať Zolo rýchly koniec, ambície boli totiž značné, latku mal postavenú dosť vysoko, o to ťažšie bude stráviť neúspech."

Zoltán Pálkovács mal s Francúzom Lemairem už zlú skúsenosť na ME tohto roku v Bukurešti, keď s ním prehral v súboji o bronz. Ako je však známe, Zolo bol handicapovaný s natrhnutým stehenným svalom. "Veľká škoda, že Lemaire s Jurackom nevyhral, aj keď by to mal Zolo ťažké v opravách proti Rusovi Maksimovovi, aspoň by mal šancu na reparát," dodal tréner Mezovský.

Nemca Juracka nemali radi ani Gréci, pretože im hneď v úvode vyradil na ippon Vasileiosa Iliadisa už po 17 sekundách.

Z ďalších duelov zaujalo víťazstvo obhajcu titulu Japonca Kosei Inouea nad Antalom Kovácsom. V úvodnom svojom zápase Inoue zdolal na ippon Mekiča z Bosny a Hercegoviny, ktorý nastúpil len vďaka zelenej karte, no potom mal pred sebou húževnatejšie sústo v podobe Maďara Antala Kovácsa, zlatého z olympijskej Barcelonyď92. Japonec sa natrápil a prelomil odpor súpera len s najnižším ohodnotením na koku.

Slovenské džudo uzavrelo olympijský účet s dvoma borcami striebrom Jozefa Krnáča v -66 a dosiahlo historický úspech.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Olympijské»Džudista Pálkovács strávil na tatami len 82 sekúnd a vypadol