Dvojnásobný smútok spišských basketbalistov

Smutný tréner. Nielen prehra v Prievidzi, ale aj udalosti v rodnej krajine spôsobili trénerovi Spišiakov veľký žiaľ.
Smutný tréner. Nielen prehra v Prievidzi, ale aj udalosti v rodnej krajine spôsobili trénerovi Spišiakov veľký žiaľ. (Autor: Jozef Petruška)
Sportnet|12. apr 2010 o 00:00

Napínavá a vyrovnaná séria play-off medzi basketbalistami Spišskej Novej Vsi a Prievidze mala v sobotu podvečer svoje štvrté dejstvo, pred ktorým bol stav 2:1 pre Novovešťanov.

SP. NOVÁ VES.

Poďakovanie trénera

V kádri Spišakov sú traja legionári z Poľska - tréner Chudeusz a hráči Mielczarek a Mroz. Aj ich poznačila tragická udalosť. "Je to veľká tragédia nášho poľského národa. Ďakujem všetkým Slovákom za prejavy sústrastí a vzájomnej podpory. Ozaj ďakujem," smutne konštatoval poľský tréner v službách BK 04 AC LB Spišská Nová Ves Jerzy Chudeusz a pokračoval: "Pre mňa je to smútok dvojnásobný, lebo v Prievidzi sme opäť prehrali."

Zvíťazila skúsenosť

Pred týždňom Spišiaci v Prievidzi pár sekúnd pred koncom viedli o šesť bodov, ale nakoniec po remíze muselo rozhodnúť až predĺženie. V sobotu väčšinu zápasu hostia viedli, no záver im vôbec nevyšiel a prehrali o šesť bodov (66:70).

"Nám chýba jeden skúsený hráč, ktorý by to zobral na svoje plecia. Prievidza má vo svojom kádri viacerých skúsených basketbalistov, a to rozhodlo. Prehrali sme, ale to ešte nie je koniec," dodal tréner J. CHudeusz.
Rozhodnutie padne v stredu na Spiši. Stav série je vyrovnaný 2:2.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Dvojnásobný smútok spišských basketbalistov