Dukla v domácej rozlúčke privíta Detvu

Kapitán Dukly Richard Šechný. Verí, že s fanúšikmi sa rozlúčia víťazne.
Kapitán Dukly Richard Šechný. Verí, že s fanúšikmi sa rozlúčia víťazne. (Autor: ra)
Sportnet|18. dec 2012 o 00:00

Stredoslovákov už dvakrát v tejto sezóne porazila, podarí sa jej to aj do tretice?



MICHALOVCE. Posledné stretnutie na vlastnom ľade v tomto kalendárnom roku odohrajú dnes o 17. hodine prvoligoví hokejisti Dukly Michalovce.

Súperom im bude celok HC 07 Detva, ktorý bojuje o prvú osmičku zaručujúcu účasť v play-off. Po dvoch prehrách v rade by sa s najlepšími fanúšikmi v prvej lige chceli rozlúčiť víťazstvom.

Naposledy odohrali Zemplínčania východniarske derby na ľade Spišskej Novej Vsi, kde neuspeli po výsledku 0:3 (0:0, 0:2, 0:1).

Aj napriek tomu, že domácich prestrieľali (strely na bránu 27:32), výborného brankára Lipovského neprekonali ani raz, a tak prvýkrát v sezóne vyšli gólovo naprázdno.

„Škoda, že hneď v úvode sme nevyužili presilovú hru, rýchly gól by nám pomohol. Za stavu 0:0 nevyužili samostatné nájazdy Cmorej a Zorvan, ak by sme išli do vedenia my, mohol to byť úplne iný zápas,“ povedal na úvod kapitán HK Dukla Richard Šechný, ktorý však dodal, že domáci vyhrali zaslúžene.

„Nehrali sme dobre, dostali sme prvý gól, následne v oslabení o dvoch hráčov aj ďalší a bolo po zápase. Spišiaci to už s rozumom dohrali a k ničomu nás nepustili. Boli lepším celkom.“

Udržať si tretiu priečku

Zverenci lodivoda Miroslava Ihnačáka sa po týždni opäť predstavia pred vlastným obecenstvom.

Ešte nedávno na vlastnom ľade porážali jedného súpera za druhým, no v posledných piatich zápasoch až trikrát doma „pustili perie“.

„Nehráme zle, ale nedávame góly. Momentálne sa v koncovke trápime, kým pred časom sme skórovali takmer z každej šance, teraz ich na gól potrebujeme aj pätnásť...,“ uviedol príčinu domácich zaváhaní skúsený 41-ročný center.

Na margo Detvy, dnešného súpera Michaloviec, poznamenal: „Podľa posledných výsledkov nemá optimálnu formu. Nám však neostáva nič iné len vyhrať, nielen dnes, ale aj v piatok v Trnave, aby sme sa do konca roka udržali na treťom mieste.“

Dukle, ktorá nastúpi bez zraneného obrancu Jozefa Hrubého, sa proti HC 07 darí. V tejto sezóne ho už dvakrát porazila – doma 4:2 a vonku 5:3. Dosiahne víťazstvo aj do tretice?



Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Dukla v domácej rozlúčke privíta Detvu