Dubovcová a Nestarcová vyhrali na ME v Rakúsku aj druhý zápas

Slovenské plážové volejbalistky podávajú v Rakúsku výborné výkony.
Slovenské plážové volejbalistky podávajú v Rakúsku výborné výkony. (Autor: Slovak Volleyball Federation)
SITA|29. júl 2015 o 11:19

Zahrajú si vo vyraďovacej časti. Slovenské plážové volejbalistky zdolali po nórskej dvojici aj španielske duo Angela Lobatová-Herrerová a Paula Soriová-Gutiérrezová.

KLAGENFURT. Slovenské reprezentantky v plážovom volejbale Natália Dubovcová a Dominika Nestarcová si zabezpečili miestenku do vyraďovacej časti na finálovom turnaji ME v rakúskom Klagenfurte.

Vo svojom stredajšom druhom zápase v základnej E-skupine zvíťazili nad španielskym tandemom Angela Lobatová-Herrerová, Paula Soriová-Gutiérrezová hladko 2:0 (14, 17).

((foto))

"V takomto daždi sme už dlho nehrali, ale keď budeme vyhrávať, pokojne nech aj sneží," napísali reprezentantky SR na svojom facebookom profile.

"Druhý zápas na majstrovstvách Európy je náš a s ním aj isté druhé miesto v skupine. Zajtra budeme bojovať o prvé so španielskymi jednotkami," dodali.

Dubovcová a Nestarcová v utorok pri svojom vstupe do kontinentálneho šampionátu zdolali nórsku dvojicu Janne Kongshavnová, Victoria Faye Kjölbergová tiež 2:0 (14, 13).

Zostávajúcimi protivníčkami dua zo SR budú vo štvrtok ďalšie Španielky Liliana Fernándezová-Steinerová a Elsa Baquerizová-McMillanová nasadené ako piate.

Víťaz základnej skupiny sa kvalifikuje priamo do osemfinálového druhého kola play-off. Družstvá na druhej a tretej pozícii získajú miestenku do prvého kola vyraďovacej časti.

ME v plážovom volejbale (Klagenfurt)

E-skupina:

Natália Dubovcová, Dominika Nestarcová (SR-12) - Angela Lobatová-Herrerová, Paula Soriová-Gutiérrezová (Šp.-28) 2:0 (14, 17)

Zostávajúci program Sloveniek v E-skupine:

Štvrtok 30. júla: Liliana Fernándezová-Steinerová, Elsa Baquerizová-McMillanová (Šp.-5) - Natália Dubovcová, Dominika Nestarcová (SR-12)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Dubovcová a Nestarcová vyhrali na ME v Rakúsku aj druhý zápas