Dôstojná domáca rozlúčka

Sportnet|21. mar 2009 o 00:00

Najvyššia ženská hokejová súťaž pokračovala ďalším kompletným kolom.POPRAD. Popradské hokejistky sa predstavili pred domácim publikom, keď si

Najvyššia ženská hokejová súťaž pokračovala ďalším kompletným kolom.

POPRAD. Popradské hokejistky sa predstavili pred domácim publikom, keď si hokejky skrížili s hráčkami zo Zvolena.

Úvod lepšie vyšiel hosťujúcim hráčkam. Skóre otvorila v 6. minúte Zetková a o necelú minútu na 0:2 zvyšovala Pravlíková. V 11. minúte domáca brankárka Ondrejčíková lovila po tretíkrát puk zo svojej siete. Postarala sa o to počas presilovky Trenčanová. Po treťom inkasovanom góle si domáci lodivod zobral oddychový čas, ktorý priniesol svoje ovocie v podobe presných zásahov. V 16. minúte využila početnú výhodu svojho tímu Krajňáková, ktorá šikovne tečovala strelu Kredatusovej. Do konca prvej časti hry sa Podtatrankám podarilo ešte raz skórovať. Druhý gól domácich mala "na svedomí" veľmi dobre hrajúca Herichová, taktiež počas presilovej hry. V druhom dejstve sa domáce korčuliarky pokúšali vyrovnať, no ich enormnú snahu prekazila v 31. minúte Michaleková, ktorá zvýšila na 2:4. O necelých osem minút sa skóre menilo opäť. Postarala sa o to v 39. minúte skúsená Gápová. Hŕstka domácich priaznivcov si želala vyrovnanie. Podarilo sa to v 43. minúte, keď sa do listiny strelcov znovu zapísala šikovná Gápová. Hosťujúce hráčky sa pokúšali zobrať zápas do svojich rúk, no proti bola najmä strážkyňa popradskej svätyne Ondrejčíková. To, čo sa Zvolenčankám nepodarilo, to využila v 58. minúte Želonková a strelila víťazný gól svojho družstva. Hostky sa snažili vyrovnať aj v hre bez brankárky, no už sa im to nepodarilo a domáce hokejistky sa tešili z tesného, no zaslúženého víťazstva.

Ozdobný zápas

"Bol to zápas obdobného razenia, ako ten, ktorý sme odohrali v Prešove, no v opačnom garde. Najskôr nás Zvolenčanky zaskočili troma rýchlymi gólmi, nám sa veľmi rýchlo podarilo znížiť nepriaznivý výsledok a svojou veľkou snahou a bojovnosťou sme nakoniec zápas dotiahli do víťazného konca. Som veľmi spokojný, lebo za dva dni sme odohrali dva veľmi vyrovnané zápasy. Bola to pre nich morálna skúška. Vidno, že veľmi chcú a bojujú, ak budú takto na sebe naďalej pracovať, zápasy zvládnu ešte lepšie. Som veľmi rád, že sa týmto víťazstvom dievčatá rozlúčili aj s domácimi priaznivcami, ktorí si našli cestu aj na ženský hokej. Prial by som si však, aby ľudí na tribúnach bolo omnoho viac," hodnotil tréner Popradu Peter Gápa.

Zvolenčanky doplatili hlavne na svoju nedisciplinovanosť a ich niektoré zákroky na popradské hráčky boli až na hranici fair-play. "Kamzíčky" svoje súperky prevýšili aj svojimi strelami na bránku v pomere 44:25. Posledný duel odohrajú zverenky trénerského dua Petra a Jozefa Gápovcov na ľade Spišskej Novej Vsi. "Pokiaľ dievčatá pristúpia k tomuto poslednému zápasu tak ako k dvom predošlým, tak sa o výsledok obávať nemusíme. Určite nepocestujeme s tým, že ideme lacno predať kožu," dodal lodivod Popradu.

FAKTY

HK Poprad - ŽHKm Zvolen 5:4 (2:3, 1:1, 2:0)

Góly: Gápová 2, Krajňáková, Herichová, Zelonková - Zetková, Pravlíková, Trenčanová, Michaleková. Vylúčenia: 2:11 na 2 min., Pravlíková 10 min. za nešp. správanie, Micháleková (obe Zvolen) 10 min.+DKZ za nešp. správanie, presilovky: 3:1, oslabenia: 0:0. Pred 55 divákmi rozhodovali L. Bednár, D. Snášel.

ĽUBOMÍR KALETA

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Dôstojná domáca rozlúčka