Dominancia orientačných bežcov ATU pokračuje

Sportnet|14. nov 2013 o 00:00

Slovenský zväz orientačných športov vydal celkové výsledky klubovej súťaže Slovenského rebríčka družstiev v orientačnom behu za rok 2013.



KOŠICE. Do tejto súťaže bolo zapojených 20 klubov na Slovensku, pričom ich registrovaní členovia mohli získavať body pre svoj klub počnúc kategóriou žiakov do 12 rokov až po veteránov od 70 rokov. Body boli prideľované len pretekárom, ktorí dosiahli maximálne dvojnásobok času víťaza.

Svoju dlhoročnú suverenitu na Slovensku potvrdil Klub orientačného behu Akademik Technická univerzita Košice pod vedením Jozefa Polláka, keď so 134 151 bodmi dosiahol už jedenáste prvenstvo za sebou. S výraznou stratou 33 205 bodov druhý skončil Klub TJ Rapid Bratislava a tretí skončil Klub OB zo Žiliny. Z východoslovenských klubov v prvej desiatke skončil piaty Klub OB Sokol Kysak so 68 607 b. – vedúci Jaroslav Kollár a a deviatu priečku obsadil Čingov Spišská Nová Ves so 41 470 b. - vedúci Pavol Šoltés.

V mládežníckej súťaži „O pohár predsedu SZOŠ“ v kategóriách žiakov i žiačok do 12 i do 14 rokov prvenstvo dosiahol klub Sokol Pezinok pred klubom Rapid Bratislava a tretí skončili žiaci zo Žiliny. Na štvrtej priečke skončili žiaci KOB ATU Košice.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Dominancia orientačných bežcov ATU pokračuje