Doma si chceme napraviť renomé, vraví Baldovský

Stanislav Baldovský. Skúsený krídelník prežil v sobotu strelecké trápenie.
Stanislav Baldovský. Skúsený krídelník prežil v sobotu strelecké trápenie. (Autor: Judita Čermáková)
Sportnet|30. mar 2016 o 00:00

Semifinálová séria play-off Eurovia SBL medzi Košicami a Prievidzou pokračuje druhým súbojom na východe republiky.

Semifinálová séria play-off Eurovia SBL medzi Košicami a Prievidzou pokračuje dnes druhým súbojom na východe republiky. V lepšej pozícii sú po sobotňajšom dueli Hornonitrania.

KOŠICE. Prievidza v prvom zápase potvrdila úlohu favorita a pripísala si víťazstvo 92:75. O svojom triumfe rozhodla už počas úvodných desiatich minút, ktoré ovládla pomerom 28:10.

„Nastúpili sme veľmi nekoncentrovane. Hlavne v obrane sme stratili veľa lôpt, čo súper využil. Ak prehrávate v Prievidzi po prvej štvrtine o osemnásť bodov, potom je to náročné dobehnúť,“ povedal košický krídelník Stanislav Baldovský.

Tridsať minút hrali vyrovnaný basketbal

Ďalšie tri dejstvá priniesli odlišný priebeh. Býci dokázali držať krok s domácimi a nedovolili im odskočiť na vyšší bodový rozdiel.

„Podarilo sa nám vyhrať druhú a štvrtú štvrtinu, začali sme hrať tímovejšie a krok po kroku sme sa snažili sťahovať ich náskok. Zagresívnili sme svoju hru, získali sme lopty, dali sme otvorené strely a tridsať minút to bol vyrovnaný basketbal.“

Úvody zápasov boli vo štvrť-finále košickou doménou. Levičanom dokázali rýchlo odskočiť a potom si len strážili náskok. K niečomu podobnému sa však v Prievidzi nedostali.

„Pred súperom sme mali veľký rešpekt, takže určite nedošlo k podceneniu. Majú výborný tím, nastúpili agresívnejšie a podarilo sa im dať ľahké koše. My sme naopak pôsobili dosť stuhnuto,“ vysvetľoval Baldovský.

V sobotu ťahala Košičanov trojica Edwards, Keely a Vlahovič, ktorá zaznamenala spolu 58 bodov. Ďalších šesť basketbalistov, ktorí zasiahli do hry, však pridalo len 17 bodov.

„Neviem, čím to bolo, no musíme si napraviť renomé a pred domácim publikom ukázať, že vieme hrať kvalitný basketbal a vieme dávať všetci body. Mne osobne sa strelecky vôbec nedarilo. Spoza trojkového oblúka som nepremenil ani jeden zo štyroch pokusov,“ hovoril rodák zo Spiša.

Potrebujú lepšie brániť

Porážku z prvého semifinálového stretnutia môžu basketbalisti KB Košice napraviť už dnes od 18. hodiny v Angels aréne, kde v tejto sezóne Prievidzu už raz zdolali.

„Určite musíme zlepšiť obranu a potrebujeme brániť počas celých štyridsiatich minút, nielen tri štvrtiny, ako to bolo v sobotu. Musíme im ukázať, že na našej palubovke nemôžu hrať to, čo chcú. Potrebujeme hrať tímovo, posúvať si loptu, potom sa dostaneme aj k otvoreným pozíciám na streľbu, dáme ľahké koše a môžeme pomýšľať na víťazstvo,“ prezradil recept na vyrovnanie série.

Prípadná ďalšia prehra by Košičanov dostala pod tlak, pretože Prievidžania sú počas aktuálneho ročníka v lige nezdolaným tímom na domácej palubovke. Ďalšie zakopnutie si však býci nepripúšťajú.

„Výsledok prvého zápasu sa určite neodrazil negatívne na našej psychike. Semifinále sa hrá na štyri víťazné zápasy a zatiaľ to je len 0:1. Zbrane neskladáme, hlavy máme hore a chceme vyhrať. Bude to však ťažký zápas, keďže Prievidza nie je súper zo spodku tabuľky, ale mužstvo, ktoré vyhralo základnú časť a má veľmi dobrý tím,“ upozorňuje Baldovský.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Doma si chceme napraviť renomé, vraví Baldovský