Do štyridsiatky túži ešte po tituloch aj dieťati

Jana Purdjaková. Počas vyhlásenia najlepších športovcov Slovenskej asociácie kulturistiky, fitnes a silového trojboja.
Jana Purdjaková. Počas vyhlásenia najlepších športovcov Slovenskej asociácie kulturistiky, fitnes a silového trojboja. (Autor: sita)
Sportnet|21. jan 2011 o 00:00

Už niekoľkokrát dominovala pri vyhlasovaní premiantov v rámci Slovenskej asociácie kulturistiky, fitnes a silového trojboja. Jana Purdjaková, slovenská reprezentantka v kulturistike, aj naposledy zožala najväčšie ovácie.

Aktuálna absolútna majsterka sveta, ktorá sa hrdí už siedmimi titulmi, sa stále nezasýtila poctami.

POPRAD. Táto Popradčanka dokonca vyrukovala s odvážnym zámerom.

Smelé predsavzatie

"Chcela by som získať jedenásť zlatých medailí na svetovom šampionáte! Myslím to vážne, ale keď to nevyjde, nebudem preto zúfalá." To je naozaj slovo do bitky. To znamená, že sa musí ešte štyri razy postaviť na najvyšší stupienok. A prečo jedenásť? Vraj preto, lebo sa narodila 11. júna. Východniarka mieni súťažiť do 39. roku života, čiže ešte niečo viac ako štyri roky. "Je možné, že skončím aj skôr, ale určite tento vek ako vrcholová kulturistka neprekročím. To preto, aby som mala do štyridsiatky dieťa." Byť matkou by bolo podľa nej aktuálne aj skôr, ale vie, že keby porodila teraz, tak na pódium by sa už nevrátila. "Sú súperky, ktoré sa po materskej objavili na scéne, ale ja by som to pri mojom perfekcionizme sotva dokázala." Inak, trénerkou sa vraj nestane, lebo nie je natoľko trpezlivá, aby sledovala napredovanie zverenkýň.

Vojačkou sa nestala

Členka VŠC Dukla Banská Bystrica sa musí snažiť zbierať kovy i preto, aby si udržala miesto v stredisku, kde má vytvorené solídne podmienky vedno s Igorom Kočišom a Štefanom Havlíkom. "Som tu vedená ako inštruktorka športu a hoci platovo už nemôžem ísť hore, som spokojná," uviedla Janka a na otázku, či dostala niekedy aj ponuku, aby sa stala profesionálnou vojačkou, dodala: "Kedysi bol taký pokus, aby to bolo povinné, ale upustilo sa od toho." V Dukle sa ukazuje iba sporadicky, lebo pripravuje sa spravidla doma. Nepotrebuje žiadny dozor s výnimkou svojho trénera a priateľa Ľuboša Čapku. "Mám svoj systém, ale netvrdím, že by som nikoho ako sparingpartnerku nezniesla. Neskrývam žiadne tréningové tajomstvá, všetko je o drine, odriekaní a disciplíne." Ráno vstáva o piatej, spať chodí najneskôr o 23. hodine, alkohol je pre ňu tabu, maximálne zvládne symbolický prípitok. Pribúdajúce roky jej nerobia problémy, práve naopak. Vraj telo si už ľahšie zvyká na námahu. Vie, že zakaždým musí prísť s novinkami, aby kvalitou svalstva zase porazila rivalky.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Do štyridsiatky túži ešte po tituloch aj dieťati