Do Steel Arény dnes láka ťahák Košíc so Slovanom

Sportnet|26. aug 2009 o 00:00

Prvý hrací deň druhého ročníka Cassovia Hockey Cupu 2009 patril favoritom.

Hokejisti bratislavského Slovana Najskôr bez problémov zdolali Liptovský Mikuláš a vo večernom stretnutí tím domácich Košíc vyhral nad trenčianskou Dukou 5:2. Dnes o 15. hodine nastúpi v Steel Aréne Trenčín proti Mikulášu a o 18.15 hod. začína divácky atraktívny duel medzi Košicami a Slovanom.

KOŠICE. Obhajca prvenstva z uplynulého roka na Cassovia Hockey Cupe - celok Košíc vstúpil do turnaja víťazne. Proti Trenčínu diktovali oceliari tempo od úvodných minút, o prvý gól sa postaral v 14. min. strelou pod hornú žŕdku Šimurda, asistenciu si pripísal Bartoš. V 28. min. hrali Košičania presilovku a po spolupráci s Tabačekom a Bartošom prekonal Murína Miklík. Recept na vynikajúco chytajúceho brankára HC Tomáša Halásza našiel v 33. min. osamotený Balga. V závere druhej tretiny po kombinácii Hunu a Húževku zakončoval v presilovke do odkrytej trenčianskej bránky Kmiť a v 39. min. po peknej akcii a prihrávke Jenčíka zvýšil na 4:1 Gron. V záverečnej dvadsaťminútovke sa najskôr presadil hosťujúci Peter Kopecký, posledné slovo v stretnutí mal Bartoš, ktorý v 57. min. pečatil na konečných 5:2. Vďaka Húževkovmu presnému zásahu potom Košičania vyhrali na trestné strieľania 1:0.

Trpí súhra

Po dvoch prehrách so Spišskou Novou Vsou a Liptovským Mikulášom sa oceliari dočkali víťazstva nad Trenčínom. Hrali aj s väčšou chuťou, ako predchádzajúce stretnutia. "Prehry sú vždy na niečo dobré, treba sa z nich vedieť poučiť. Nám sa rozpadla obrana. Trpí tým súhra, aj proti Dukle sme robili veľké chyby. Mladí hráči sa práve teraz môžu učiť. Ale hrali sme zodpovednejšie ako stretnutia predtým," priznal skúsený útočník Peter Bartoš. Pri piatich maródoch v obrane (Kledrowetz, Homér, Grman, Gajdoš, D. Halász) nastupujú v defenzíve Košíc mladíci a na turnaji vypomáhajú aj Peter Slimák a Martin Marinčin z reprezentačnej dvadsiatky. "Pochopiteľne v obrane musia vypomáhať aj útočníci. Teraz je to však iné, lebo vzadu sú hráči, na ktorých nie sme zvyknutí. Predtým som vedel, čo kto spraví, u mladých je badateľná neskúsenosť, nie sú takí čitateľní. Do súboja vletia ako buldoci a potom tam ostane nepokrytý hráč. Takže sa len zohrávame."

Prístup k stretnutiu s Trenčínom bol však zodpovednejší ako naposledy proti Liptákom. Košičania tým dávajú najavo, že prvenstvo na turnaji by radi obhájili. "Chceme vyhrávať. Dvakrát nám to po sebe nevyšlo, ale treba povedať, že sme boli v tvrdej príprave a svoje mohla spraviť aj únava. Proti Trenčínu sme už boli v zápasovom rytme, stále však je čo do začiatku extraligy zlepšovať. Dôležité bude čo sa bude diať od 11. septembra, keď sa začne hrať o body. Každý z nás ladí formu, aj strelci, lebo zahadzujeme dosť veľa šancí," povedal Bartoš.

Fanúšik chce iba víťazstvo

Dnešný súboj Košíc so Slovanom by mal mať v Steel Aréne výbornú kulisu. Očakáva sa aj pekná návšteva. Aj keď ide len o prípravný turnaj stretnutia s belasými sú vždy prestížne. "Slovan je atraktívny súper. Aj keď to bude len prípravný zápas, jazdiť sa bude ako v majstrovskom. Ľudia chcú od nás jediné - víťazstvo. Prehrať so Slovanom sa v Košiciach nenosí. Rivalita medzi Bratislavou a Košicami je veľká," teší sa na večerný zápas Peter Bartoš, ktorý sa včera na konci stretnutia zapísal do streleckej listiny. "Bol to šťastný gól. Trenčiansky hráč si puk zrazil do vlastnej bránky, ale poteší aj takýto gólik."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Do Steel Arény dnes láka ťahák Košíc so Slovanom