Do Prešova sa vracajú známe hádzanárske tváre

Posily. Po trénerovi sa Tatranu upísali aj dvaja staronoví hráči.
Posily. Po trénerovi sa Tatranu upísali aj dvaja staronoví hráči. (Autor: Ján Leško)
Sportnet|6. jún 2014 o 00:00

V Tatrane budú opäť pôsobiť dvaja slovenskí reprezentanti, Michal Kopčo a Radovan Pekár.

PREŠOV. Začiatkom týždňa podpísal Tatran Prešov kontrakt s novým trénerom Petrom Dávidom.

O dva dni neskôr obnovil úradujúci majster republiky, víťaz Slovenského pohára i základnej časti nadnárodnej SEHA ligy kontrakty so svojimi dvomi bývalými hráčmi.

Tatranu sa nanovo upísali slovenskí hádzanárski reprezentanti. Pivot Michal Kopčo sa vracia po dvojročnom účinkovaní v bundesligovom Gummersbachu.

Odchovanec prešovskej hádzanej, spojka Radovan Pekár, prichádza do materského klubu po ročnom úspešnom pôsobení v 1. MHK Košice.

Liga majstrov i SEHA GSS liga veľkou výzvou

Majiteľ Tatrana Prešov Miloslav Chmeliar s oboma hráčmi podpísal hráčske zmluvy vo štvrtok napoludnie.

„Gummersbach si ma chcel udržať. Keďže ale i na tento bundesligový klub doľahla finančná kríza, k dohode napokon nedošlo. Navyše, súčasným trendom v Nemecku je držať si v kádroch skôr hráčov s nemeckým pasom. Preto, keď ma s možnosťou návratu pred časom oslovil majiteľ prešovského klubu, zbystril som pozornosť. Rokovania sa síce trochu natiahli, napokon sme ale dospeli ku vzájomnej dohode. Vo štvrtok sme predbežne dohodnutý zmluvný vzťah spečatili aj písomne. Vravím to ozaj úprimne, do Prešova sa vraciam aj s rodinou rád. Teším sa na tunajších skvelých fanúšikov, samozrejme, spoluhráčov i ľudí, s ktorými som pred časom spolupracoval. S Tatranom som podpísal kontrakt na tri roky. Viem, že v Prešove túžia zase po Lige majstrov. Osobne verím, že s trénerom Dávidom, ktorého poznám dobre z reprezentácie Slovenska i bundesligového pôsobenia, sa nám spoločne s obnoveným kádrom Tatrana tú métu podarí docieliť. Podotknem, že tréner Dávid si za trinásť rokov pôsobenia na najvyššej úrovni v nemeckej hádzanej vybudoval veľmi dobré meno. Viem dobre o jeho náročnosti i ambicióznosti. V Gummersbachu ma pasovali už po roku za „šéfa obrany“, čo bolo síce poctou, no zároveň nie jednoduchou úlohou. V druhom to šlo už lepšie. Napriek tomu som sa rozhodol pre Prešov. Pre šancu na Ligu majstrov i na štart v už aj maďarskými a slovinskými vyšperkovanej SEHA lige. Súhlasím s názorom, že už teraz kvalitou kádrov i ekonomickým zázemím sa vyrovnáva bundeslige. Takže hrať o skupinovú fázu Ligy majstrov i takúto prestížnu nadnárodnú ligu i pre mňa bolo veľkou výzvou.“

Rešpektovaný policajt, uznávaný hádzanár

Radovan Pekár sa do dôverne známeho prostredia vracia zo slovenských extraligových pomerov.

Je dosť zvláštnou osobnosťou. Má civilné povolanie v policajnom zbore. Pritom ale zvládol nielen klubové, ale i reprezentačné povinnosti.

„S Tatranom Prešov som sa dohodol, že pracovného pomeru v policajnom zbore sa nevzdám,“ informoval R. Pekár.

„Na pracovisku PPÚ v Košiciach mám skvelých kolegov, podporu mojich športových aktivít, čo mi umožňuje skĺbiť jednotlivé činnosti. Dopoludnia s nimi môžem pracovať na fyzickej stránke, popoludní v Prešove už špeciálnym hádzanárskym činnostiam. Aj služby v PPÚ Košice mám po dohode zosúladené tak, že na zápasy s Tatranom by nemal byť problém cestovať. Myslím, že fungovať by to malo dobre. Rovnako ako v uplynulej sezóne v Košiciach. S 1. MHK pod taktovkou trénera Kolesára sme sa z extraligového suterénu prepracovali na výborné konečné štvrté miesto. Na návrat do Prešova sa úprimne teším. Na opätovnú spoluprácu s ľuďmi, s ktorými som v Tatrane väzby nepretrhol. Tiež na prácu s Mišom Kopčom v prešovskej defenzíve. Tým ale nechcem povedať, žeby som nemal čo povedať aj smerom do útoku.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Do Prešova sa vracajú známe hádzanárske tváre