Do Košíc príde aj naša tenisová jednotka

Martin Kližan. Nečakane sa predstaví na turnaji na Aničke.
Martin Kližan. Nečakane sa predstaví na turnaji na Aničke. (Autor: sita)
Sportnet|7. jún 2013 o 00:00

Na 11. ročníku tenisového challengeru Košice Open v areáli TK Anička si zahrá aj najlepší slovenský tenista Martin Kližan.

Na 11. ročníku tenisového challengeru Košice Open v areáli TK Anička (dotácia 30 000 eur+hospitality) si zahrá aj najlepší slovenský tenista Martin Kližan. Celkom nečakane sa stane jednotkou košického podujatia. O tom, že Kližan má namierené do metropoly východu, nás informoval technický riaditeľ košického turnaja Branislav Stankovič.

KOŠICE. Od pondelka 10. júna až do soboty 15. júna sa na kurtoch na Aničke uskutoční tenisový challenger Košice Open.

A diváci sa môžu celkom nečakane tešiť aj na našu jednotku Martina Kližana. Ten požiadal organizátorov košického turnaja o možnosť štartovať na Aničke.

„Martin Kližan sa mi ozval s tým, že by rád prišiel do Košíc. Pýtal sa, či by sa dala vybaviť voľná karta. Celý deň som na tom pracoval. Voľná karta bola pôvodne určená pre mladého Marka Daniša. Markovi sme sa poďakovali, vybavili mu voľnú kartu v Poľsku a na Danišovu kartu bude u nás štartovať Martin Kližan. Z môjho pohľadu je perfektné, že na turnaj príde naša tenisová jednotka a 36. hráč svetového rebríčka,“ zvestoval nám novinku technický riaditeľ košického turnaja Branislav Stankovič.

Bude turnajovou jednotkou

Kližan mal pôvodne iné zámery. Organizátori ani nečakali, že by mal záujem o turnaj Košice Open.

„Sme kamaráti, neviem, prečo sa rozhodol prísť na Aničku. Možno preto, že sa mu naposledy v Taliansku nedarilo, neskúmal som, čo ho viedlo k takémuto rozhodnutiu. Akurát som spravil všetko pre to, aby tu mohol hrať. Od pondelka ho tak uvidíme na kurte,“ spokojný je B. Stankovič s nečakaným Kližanovým príchodom.

Náš tenista roka 2012 bude na turnaji nasadenou jednotkou. „Bude hráčom s najvyšším aktuálnym rebríčkovým postavením. Do turnaja vstúpi ako jednotka.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Do Košíc príde aj naša tenisová jednotka