Do Európskej ligy môže ísť aj štvrtý tím Fortuna ligy, musí mu ale pomôcť Slovan

Hráči Trnavy vyzvú v šlágri kola Slovan Bratislava.
Hráči Trnavy vyzvú v šlágri kola Slovan Bratislava. (Autor: TASR)
TASR|25. apr 2017 o 14:21

Hráčov Slovana Bratislava čaká náročný týždeň. Najprv veľké derby, potom finále domáceho pohára.

BRATISLAVA. O titule slovenského majstra je už rozhodnuté, ale boj o Európsku ligu pokračuje. V 29. kole Fortuna ligy, ktoré sa pre finále 48. ročníka Slovenského pohára - Slovnaft Cupu bude hrať v troch dňoch od stredy do piatka, je na programe aj 134. ligové derby Trnava - Slovan.

Čerstvý majster MŠK Žilina sa predstaví na pôde klubu, ktorý na poste šampióna nahradil, AS Trenčín. Pre domácich to bude dôležitý duel z pohľadu boja o európsky pohár.

Program 29. kola:

Streda 26. apríla:

Spartak Trnava - Slovan Bratislava (17:20, TV Dajto)

MFK Ružomberok - MFK Zemplín Michalovce (19:00)

ŽP Šport Podbrezová - ViOn Zlaté Moravce (19:00)

Štvrtok 27. apríla:

DAC Dunajská Streda - FK Senica (18:00, TV 213)

Piatok 28. apríla:

AS Trenčín - MŠK Žilina (18:00, TV 213)

1. FC Tatran Prešov má voľno

Trnava ešte nie je von z hry o Európu, zo siedmeho miesta stráca na tretiu Podbrezovú štyri body. Slovan, spolu s druholigovou Skalicou protagonista finále Slovnaft Cupu, takmer naisto o Európsku ligu nepríde. Pred Podbrezovou má náskok desiatich bodov.

Ak hráči Slovana vyhrajú 1. mája v NTC Poprad pohár a súčasne skončia v lige do tretieho miesta, do Európskej ligy pôjde aj štvrtý tím konečnej tabuľky, na ktorom je momentálne Trenčín.

V stredu hostí ešte piaty Ružomberok ôsme Michalovce a Podbrezová predposledné Zlaté Moravce. Vedenie Podbrezovej zareagovalo na sériu desiatich duelov bez výhry odvolaním trénera Mareka Fabuľu, ktorý sa rozlúčil remízou 1:1 v Senici v predchádzajúcom kole.

Nahradil ho Karol Praženica. "Sme sklamaní, pretože futbal je niekedy nespravodlivý. Napriek tomu budeme naďalej bojovať až do konca a verím, že sa nám napriek okolnostiam podarí dostať sa do Európskej ligy. My ideme svojou cestou, aj keď niektoré okolnosti idú proti nám. Až do konca musíme drieť naplno," povedal pre klubový web autor gólu do siete Senice Róbert Polievka.

Vo štvrtok privíta šiesta Dunajská Streda deviatu Senicu a na pohárovú Európu potrebuje bodovať naplno. Zverenci Csabu Lászlóa v lige neprehrali už dvanásť zápasov za sebou, minulé tri vyhrali a sú favorit.

V piatok kolo uzavrie zápas odchádzajúceho a nového majstra. Domáci výber kouča Martina Ševelu má rovnaký počet 38 bodov ako Podbrezová a do konca FL hrá už len o 12 bodov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Do Európskej ligy môže ísť aj štvrtý tím Fortuna ligy, musí mu ale pomôcť Slovan