Dnešným kolom sa končí základná časť

Sportnet|18. apr 2009 o 00:00

Na udržanie si druhej priečky po základnej časti hádzanárskej extraligy mužov potrebujú hráči Inžinierskych stavieb v dnešnom stretnutí s Považskou Bystricou získať bod. Predposledné kolo definitívne rozhodlo o zložení semifinálových dvojíc, pričom je jas

né, že doma bude proti Novým Zámkom začínať úradujúci majster Tatran Prešov. Druhú dvojicu tvoria dnešní súperi z VŠA, pričom ešte nie je rozhodnuté, kto bude mať výhodu prípadného piateho zápasu.

KOŠICE. Niekoľko kôl pred záverom základnej časti mali hráči IS Košice dostatočný náskok, ale štyri prehry z neho poriadne ukrojili a vrátili Považanov do hry o túto priečku.

Nečakaná prehra


Kormidelník stavbárov si pred poslednými troma kolami základnej časti nepripúšťal možnosť, aby sa v záverečnom kole mohlo rozhodovať o druhej priečke. Dvakrát cestovali Košičania vonku k relatívne slabším súperom, v Trnave vyhrali bez väčších problémov, avšak v Hlohovci nečakane zakopli. Práve tento výsledok rozhodol, že v poslednom kole ešte bude vo VŠA o čo hrať. "S prehrou v Hlohovci asi nik nepočítal, ale pokiaľ vonku dáme iba 24 gólov, tak nemôžeme pomýšľať na lepší výsledok. Aj keď sme mali viacero šancí, nedokázali sme ich premeniť. Zahodili sme čisté šance aj sedmičku a nechali sme vyniknúť domáceho brankára. Škoda, že sa nedarilo mladším a v tomto zápase potiahli skúsenejší či už Olejár, Kolesár, Jurko i Štefanisko, lebo ostatní zaostali za výkonom. Ak chceme v dnešnom stretnutí naplno bodovať, musíme zabrať ako jeden celok," hovorí tréner Ján Hruščák. Neskrýval zo stredajšieho výsledku sklamanie, ale na druhej strane povedal, že všetko majú v rukách hráči, či si udržia druhú priečku, ktorá im patrila počas celej základnej časti. Na jej potvrdenie stačí stavbárom získať bod, avšak už neraz sme sa presvedčili, že posledný krok býva najťažší. Vzájomný súboj teda určí konečné poradie. MŠK v prípade víťazstva preskočí stavbárov, k čomu mu pomôže aj lepšie skóre zo štyroch stretnutí v tejto sezóne. "Pred nami je dôležitý duel, ktorý už môžeme pokojne brať ako play-off. Nechceme sa dnes spoliehať na žiadnu matematiku, ale ideme do stretnutia s cieľom vyhrať. Verím, že sa presadia aj mladší hráči, na ktorých bolo vidieť trocha únavu po návrate z reprezentačných výberov. Je to už údel pre mančafty, čo majú vo svojom strede reprezentantov. Nebolo by dobré, ak by sme v dnešnom stretnutí stratili druhú priečku. Pokojne sa môže stať, že s týmto súperom budeme hrať šesť stretnutí za sebou, preto sa musíme veľmi dobre pripraviť, aby sme náročnú sériu zvládli čo najlepšie," konštatoval J. Hruščák. Posledné kolo základnej časti sa hrá dnes v rovnakom hracom čase o 18.00 h.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Dnešným kolom sa končí základná časť