Dnes by som ponuku z KHL odmietol a ostal v NHL, tvrdí majster sveta

Ladislav Nagy sa chcel po dlhých rokoch usadiť.
Ladislav Nagy sa chcel po dlhých rokoch usadiť. (Autor: TASR)
Ondrej Gajdoš|9. okt 2016 o 18:46

Všetko je otvorené, hovorí pred odvetou Ligy majstrov vo Fribourgu kapitán slovenského tímu.

Majster sveta z Göteborgu 2002 LADISLAV NAGY sa v závere kariéry vrátil do materského klubu HC Košice. Mužstvo bolo po desiatom kole na čele tabuľky a jeho kapitán viedol s deviatimi gólmi poradie strelcov a so sedemnástimi bodmi bol najproduktívnejším hráčom Tipsport ligy.

Máte 37 rokov a výkonnosť, že by ste si ešte mohli zahrať v zahraničných ligách. Kedy ste sa rozhodli, že sa vrátite domov?

"Poslednú celú sezónu som v Košiciach odohral v sezóne 1997 - 1998. Potom som takmer dvadsať rokov neustále cestoval po Severnej Amerike aj po Európe. V lete som si povedal, že kočovného života už stačilo. Mám dve nádherné deti - Peťku a Tomáška - chcem byť čo najviac s rodinou. Na záver kariéry som sa vrátil do Košíc. Mám tu dvojročnú zmluvu."

Mali ste v lete aj iné možnosti?

"Mal som viaceré ponuky z Česka a z Fínska, ale už som ich neriešil. Chcel som zostať doma."

V posledných dvoch rokoch ste hrali za Slovan v KHL. Aké sú spomienky na Bratislavu?

"Výborné. Boli to úspešné roky. Mali sme skvelých fanúšikov, úžasnú atmosféru na domácich zápasoch. V prvej sezóne sa mi darilo aj individuálne, ale klub trápili finančné ťažkosti. Po sezóne sme nevedeli, či budeme v KHL pokračovať. V druhom roku som sa trochu trápil, mal som veľa zranení. Zrejme vyplynuli z nedostatočného oddychu pred sezónou. Mužstvo však hralo dobre a v play-off sme potrápili neskoršieho finalistu CSKA Moskva."

O Slovane je známe, že mal podlžnosti voči hráčom. S vami je vyrovnaný?

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Dnes by som ponuku z KHL odmietol a ostal v NHL, tvrdí majster sveta