Djokovičovi stačila štvrťhodina na gólový zápis

Sportnet|1. mar 2010 o 00:00

Stopér Ivan Djokovič sa stal prvým strelcom MFK Košice v jarnej časti súťaže. Pre niekoho možno prekvapenie, no pravda je tá, že už v príprave zaznamenal dva góly a teraz na ne nadviazal.

Žlto-modrí zvládli tlak, trojbodový vstup do jari im vyšiel. Navyše mužstvá nad nimi nebodovali.

KOŠICE. Stopér Ivan Djokovič sa stal prvým strelcom MFK v jarnej časti súťaže. Pre niekoho možno prekvapenie, no pravda je tá, že už v príprave zaznamenal dva góly a teraz na ne nadviazal.

Dušica priniesla šťastie

V stretnutí na ťažkom a rozbahnenom teréne sa oba celky predbiehali v zahadzovaní vyloženejších príležitostí. Najmä po prestávke sa diváci nenudili, hra sa prelievala z jednej strany na druhú a brankári vyťahovali jeden krajší zákrok ako druhý. D. Kiss i López Fernández mali skvelé zákroky. Najmä López ukázal, že by Košice konečne mohli mať oporu i na tomto poste. "Som veľmi šťastní, že sa mi hneď v prvom majstrovskom zápase podarilo skórovať. Navyše to bol i víťazný gól. Už v príprave i na tréningu skúšame rohové kopy. Jaro Kolbas ich z ľavej strany dobre zahráva," pochválil svojho spoluhráča urastený 194 centimetrov vysoký srbský stopér, ktorý prišiel pred sezónou z Boracu Čačak. Teda z mesta, kde vyrastal i Marko Milinkovič. Ivana prišla do Košíc povzbudiť aj jeho rodina. V hľadisku sedeli rodičia a nechýbala ani priateľka Dušica. A keďže mu priniesli šťastie, domov sa ešte nevracajú. "Prídu aj na zápas do Prešova," usmial sa Ivan, ktorého príchod do Košíc sprevádzali referencie o tom, že veľmi rád zakončuje štandardné situácie. V príprave strelil dva góly a v lige mu stačilo 15 minút...

Dôležité víťazstvo

Druhý hráč z Čačaka Marko Milinkovič bol tiež blízko ku gólu, no svoje možnosti zahodil. "Mrzí ma najmä tá prvá v úvode zápasu, keď som bol sám pred brankárom. Bál som sa, že mám za chrbtom protihráča. Keby mi niekto zakričal, že som sám, nemusel som strieľať z prvej, ale spracoval by som si loptu a mohol som lepšie zakončiť.. Nevadí, hlavná vec, že sme vyhrali. To je najdôležitejšie. Musíme bodovať. Toto víťazstvo by nám mohlo pomôcť psychicky pred ďalšími ťažkými zápasmi," vyjadril sa Marko Milinkovič, ktorý odcestoval do Belehradu na reprezentačný zraz srbskej 21-ky, ktorú čaká medzištátny duel v Macedónsku proti domácim rovesníkom.

Zaujímavý tenisový pár

Už pri príchode do Košíc sa v súvislosti s menom Ivana Djokoviča novinári pýtali, či je v nejakom príbuzenskom vzťahu s momentálnou dvojkou tenisového rebríčka ATP Novakom Djokovičom. Nie sú žiadna rodina, len menovci. Zaujímavé však je, že v MFK by vedeli reálne vytvoriť na kurte Novaka Djokoviča. Pravda, išlo by o štvorhru a pár MFK by tvoril Ján Novák a Ivan Djokovič...

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Djokovičovi stačila štvrťhodina na gólový zápis