Delťáčky chcú ukázať, že basketbal hrať nezabudli

Sportnet|25. nov 2004 o 00:00

Košice Po troch kolách sú basketbalistky Delty I.C.P. Košice jediným tímom, ktorý v B skupine Euroligy ešte nevyhral. Svoju šancu prepásli minulý

týždeň doma proti Sportingu Atény a iba ťažko možno čakať, že sa im prvá výhra podarí práve dnes. Musela by sa stať basketbalová senzácia. Delťáčky sa totiž dnes predstavia na pôde jedného zo spolufavoritov skupiny, maďarského Pécsu. Maďarky disponujú veľmi silným kádrom, ktorý je prešpikovaný maďarskými reprezentantkami i kvalitnými legionárkami. Delta sa teda ide do Pécsu predovšetkým učiť vysokú školu basketbalu.

"Pécs má určite na každom poste veľmi kvalitné hráčky. Veľa bude záležať na našej obrane. Dôležité bude i to, ako zvládneme úvod zápasu. Po tom, čo sa nám minulý týždeň nedarilo proti Aténam, verím, že budeme v pohode. Nemáme tam čo stratiť, Pécs je silnejší a s skúsenejší celok, my môžeme len prekvapiť," vyjadrila sa pred včerajším odchodom rozohrávačka Delty I.C.P. Slávka Frniaková.

Pécs má vo svojom strede až štyri hráčky nad 190 centimetrov, výškovo sú teda vybavené vynikajúco. Čo vymyslieť na zastavenie takto koncipovaného družstva, je najúčinnejšou zbraňou rýchlosť, alebo čosi iné? "Určite, veď z rýchlych protiútokov vznikajú najlacnejšie a najúčelnejšie koše. Tie sa však dajú produkovať len vtedy, keď sú doskoky a tam to bude asi trošku komplikované, keď majú také vysoké hráčky. My však máme pod košom tiež kvalitné hráčky, takže verím, že to bude dobrý a zaujímavý zápas. Určite nám niečo dá." Košičanky by si mohli zaspomínať na duel vo Valencii. Obrovským favoritom bol aj vtedy ich súper, no žlto-modré s ním držali prekvapujúco krok a napokon prehrali len o veľmi prijateľných šesť bodov. Dnes hrajú s podobne silným, ak nie ešte silnejším protivníkom. "Iste, s Valenciou sme uhrali solídny výsledok, ale každý zápas je iný. Verím však, že keď sa k stretnutiu pristúpi s najväčšou vážnosťou, môže byť duel zaujímavý aj z našej strany."

Celý uplynulý týždeň rezonovala v tábore Delty nečakaná domáca prehra so Sportingom Atény, ktorá poriadne skomplikovala prípadný postup zo skupiny do play-off. Manažment klubu pristúpil k určitým sankciám, atmosféra nebola najlepšia. Už sa Košičanky z tejto nepríjemnej situácie otriasli? "Ja si myslím, že rezonovať by to ešte malo v mysliach, ale netreba sa tým špeciálne zaťažovať.Ja osobne som na to ešte nezabudla, ale s o to väčšou chuťou by sme v Pécsi mali nastupovať na zápas a ukázať, že minulá streda nebola pre nás tým správnym dňom, ale jednoducho basketbal hrať vieme, nezabudli sme to. Do dnešného stretnutia musíme vložiť všetko." Čím si teda rozohrávačka Delty vysvetľuje zlyhanie v kľúčovom súboji? Zvlášť, keď postihlo aj najväčšie opory, veď napríklad ani u samotnej Frniakovej si dlho nepamätáme zápas, v ktorom by dosiahla iba tri body ako minulú stredu. Naopak, v drvivej väčšine stretnutí je streleckým lídrom kolektívu. "Nedarila sa nám streľba. Myslím si, že keby sa nám darila, či už mne alebo Jennifer Smithovej, zápas by bol celkom iný. Nemyslím si však, že by som v tom zápase zase až tak vybuchla, ja som sa snažila aspoň v obrane niečo spraviť. Horšie by to bolo, keby som sa položila úplne a pod ťarchou toho, že sa nedarí v útoku, nezabrala ani v obrane. Bohužiaľ, chýbali moje a Smithovej body, sme si toho vedomé. Sypali sme si popol na hlavu už dosť, takže verím, že je čas otriasť sa a ísť ďalej," upriamuje už svoju myseľ dopredu S. Frniaková.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Delťáčky chcú ukázať, že basketbal hrať nezabudli