Ďalšiu penaltu Kapušancov už asi pôjde kopnúť brankár

Z bieleho bodu sa nemýlil. Z. Marjov (vľavo) je jediným hráčom, ktorý premenil penaltu.
Z bieleho bodu sa nemýlil. Z. Marjov (vľavo) je jediným hráčom, ktorý premenil penaltu. (Autor: Róbert Andrejov)
Sportnet|19. sep 2013 o 00:00

Veľké Kapušany nepremenili už štyri jedenástky, napriek tomu sú stále bez prehry. Vonku sa im darí viac ako doma.



VEĽKÉ KAPUŠANY. V letnej príprave nevyhrali ani jeden zápas, v generálke dokonca utŕžili deväťgólový debakel od michalovskej rezervy. So štartom nového majstrovského ročníka sa však karta obrátila. Po ôsmich odohratých dueloch majú bilanciu štyri výhry a štyri remízy a v kolónke prehier im svieti nula.

Reč je o hráčoch Veľkých Kapušian, ktorí sú zatiaľ príjemným prekvapením piatej ligy skupiny Juh a momentálne im patrí výborná tretia priečka.

U súperov im to ide

Zemplínčania majú na svojom konte 16 bodov, čo je však zaujímavé, až 10 z nich priviezli zo súperových ihrísk. Keď porovnáme túto bilanciu s vlaňajšou, tak už teraz je to obrovský rozdiel. Veď v minulej sezóne vonku v 15 zápasoch získali iba chudobné tri body.

„Keď som prišiel k mužstvu, tak sme ho začali nanovo skladať. V prvom rade sme museli doháňať kondičku. Chlapcom som prízvukoval, že na ihrisku musia makať, šmýkať a nevypustiť žiadny súboj. Vonku veľmi dobre bránime a máme brejkové typy hráčov, preto sa nám tak darí,“ povedal hrajúci tréner MFK Marcel Nemčík, ktorého mužstvo už dokázalo vyhrať v Poproči, Rožňave a Čani.

Nie práve najlepšie výsledky však dosahuje na vlastnej pôde. Vo Veľkých Kapušanoch sú na domáce výhry diváci zvyknutí, ale v doterajšom priebehu sa tešili iba raz.

„V poslednom zápase proti Medzevu sme však už odohrali dobrý zápas, zatiaľ najlepší doma, ale tri body sme nezískali. Hostia mohli dostať štvorku, no góly sme nedali.“

Úspešný iba Marjov

Aktuálny bodový zisk tímu mohol byť ešte o čosi väčší, keby jeho hráči nezahodili už štyri pokutové kopy. Premenili iba jediný.

„Prvé dva, ktoré zahrávali Tibor Szabó a Gábor Vašky, boli dokonca v jednom zápase s Michaľanmi a hráči ich kopli veľmi zle. Potom proti Kráľovskému Chlmcu som určil Doszického, aj preto, aby sa konečne strelecky chytil, ale opäť nedal. Až Zdeno Marjov v Čani sa z bieleho bodu konečne nemýlil, ale prišiel posledný zápas a už jedenástku nepremenil. Neviem, čím to je, či je niečo zakliate, alebo čo. Vážne už uvažujem nad tým, že najbližšie, keď budeme mať výhodu penalty, tak pôjde brankár Repovský,“ usmieval sa M. Nemčík, ktorý zároveň svojho gólmana pochválil, že podáva výborné výkony.

Aj napriek smole v premieňaní pokutových kopov sa MFK darí. V tabuľke je poriadne vysoko a ako jediný tím v súťaži zatiaľ nepocítil trpkosť prehry.

„Určite som to nečakal, zvlášť po tej všelijakej príprave, keď boli problémy so zložením kádra. Chlapci však vytvorili dobrú partiu a čo je dôležité, na tréningy chodia v hojnom počte. Stále je však čo zlepšovať,“ dodal lodivod V. Kapušian, ktoré v nedeľu pocestujú k nováčikovi do Kalše, kde by chceli natiahnuť svoju sériu bez prehry.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Ďalšiu penaltu Kapušancov už asi pôjde kopnúť brankár