Ďalšia schôdzka NHL a hráčov sa veľmi rýchlo skončila

SITA|12. nov 2012 o 09:02

Rovnako rýchlo, ako sa rokovania o novej kolektívnej zmluve medzi vedením hokejovej NHL a hráčskej asociácie NHLPA v nedeľu obnovili, sa aj skončili.

NEW YORK. Momentálne nikto nevie povedať, kedy sa obe strany vrátia za spoločný stôl.

V uplynulom týždni rokovali celkom päťkrát, po piatkovom neúspešnom pokuse rozhovory prerušili na jeden deň a v nedeľu sa stretli opäť. Schôdzka však trvala necelých 90 minút. Debata o podmienkach hráčskych kontraktov uviazla a vyjednávači sa rozišli.

Liga žiada určenie maximálneho limitu na hráčske zmluvy na päť rokov, zmenu systému arbitráže, dĺžky nováčikovských kontraktov i veku pre získanie štatútu neobmedzeného voľného hráča.

Podľa NHLPA zotrvávajú majitelia klubov na rovnakom postoji a nie sú ochotní vyjednávať. V oblasti zmlúv totiž odmieta NHL urobiť kompromis.

"V tejto chvíli nevidím žiadnu cestu k dohode. Hovoria nám, že hráči by mali zmluvy vidieť podobne ako vedenie. Určite však budeme opäť spolu hovoriť. Ešte neviem, kedy sa dáme opäť dokopy. Mám tušenie, že to nebude trvať veľmi dlho," povedal výkonný riaditeľ NHLPA Donald Fehr. Najbližšie kolo rokovaní by sa mohlo uskutočniť v Toronte, kde budú tento týždeň uvádzať do Siene slávy nových členov.

Podľa komisára NHL Garyho Bettmana už nie je priestor na vzájomné ústupky. Pre majiteľov klubov sú body, ktoré sa dostali na rokovací stôl v nedeľu, veľmi dôležité. Bez nich nie je možná nová dohoda.

"Úprimne sme o týchto záležitostiach diskutovali. Každá strana sa snažila vysvetliť svoj postoj, ale nenastal žiaden pokrok. Správa, ktorú sme za posledný týždeň dostali, znie: ´Vieme o vašich návrhoch, ale nesúhlasíme s nimi.´ Pre nás sú to zásadné veci. Neznamená to, že my či NHL nie sme ochotní rokovať," povedal zástupca komisára NHL Bill Daly, podľa ktorého nebolo v nedeľu v rokovacej sále cítiť žiadne nepriateľstvo. V piatok po predchádzajúcom kole rokovaní si totiž obe strany vymenili niekoľko tvrdých slov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Ďalšia schôdzka NHL a hráčov sa veľmi rýchlo skončila