Dakaráci si prevzali motorky

Sportnet|28. nov 2007 o 00:00

Jubilejný 30. ročník Rally Dakar už klope na dvere a do štartu chýba šesť týždňov, počas ktorých budú vrcholiť prípravy jednotlivých jazdcov a tímov.

Podobne ako vlani aj teraz bude mať Slovensko na tejto prestížnej púštnej rely dvojicu pretekárov z vranovského Environ servis moto tímu Jaroslav Katriňák a Ivan Jakeš.

KOŠICE. Len pred niekoľkými dňami sa obaja vrátili z medzinárodnej šesťdňovej súťaži a už včera si boli v priestoroch novej motocyklovej predajne v Košiciach prevziať novučičké motocykle KTM 690 RR, s ktorými budú od 5. do 20. januára bojovať na dakarskej rely. Slávnostnému odovzdaniu oboch špičkových motocyklov, ktoré budú sedlať továrenský jazdci počas súťaže bol podpis zmluvy medzi hlavným reklamným partnerom Adams, k.s a materským klubom oboch jazdcov.

Z limitovanej série dve na Slovensko

Na budúcoročný Dakar bola vyrobená iba limitovaná séria spomínaných motocyklov, pričom dva z nich získali naši jazdci. "O dakarské špeciály je každoročne veľký záujem a som rád, že sa nám podarilo zabezpečiť pre našich jazdcov nové motorky. Cena jednej sa pohybuje okolo milióna korún a v porovnaní vlaňajšími je ľahšia a lepšie ovládateľná. Viac o ich vlastnostiach budú hovoriť jazdci," povedal v mene reklamného partnera Igor Adamčík.

Dôležité je dôjsť

Vlani sa z dvojice našich jazdcov lepšie darilo Jarovi Katriňákovi, ktorý skončil na 9. mieste v absolútnom poradí. Ivan Jakeš mal problémy s motorkou a musel po piatej etape odstúpiť. Na nový ročník sa obaja už tešia, avšak najskôr si musia pripraviť svoje motorky na extrémne podmienky tejto rely. Viac skúsenosti s novým strojom má Katriňák, ktorý si ho už v okolí Martina mohol vyskúšať. "Na prvý pocit je motorka ľahšie, hoci som ju nevážil. Lepšie sa ovláda, dobre drží stopu a lepšie sa s ňou aj skáče. Počas roka som sa snažil pripraviť čo najlepšie, absolvoval som domáce podujatia a kemp v Maroku. Aj šesťdňová bolo dobrou prípravou a verím, že sa mi bude jazdiť lepšie ako vlani a opäť sa stretnem s kamarátmi v dakarskom cieli," prezradil J. Katriňák. V inej pozícii je Ivan, ktorému motocykel došiel iba pred niekoľkými dňami a po prvý raz ho videl pri včerajšom odovzdávaní. "Verím, že vlani som si všetku smolu vybrala a teraz sa mi podarí dôjsť do cieľa. Nedávam si žiadne ciele ohľadom výsledku, ale všetko podriadim, aby som došiel do Dakaru. Motorku som zatiaľ videl iba na stojane, avšak hneď zajtra sa už pôjdem previesť. Verím, že nebude mrznúť a najazdím do odchodu čo najviac kilometrov," povedal I. Jakeš.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Dakaráci si prevzali motorky