Čo preteky, to medaila. Kubiš mal v závere plán, Saganov pád ho mrzí

Zľava Peter Sagan, Matúš Štoček a Lukáš Kubiš na stupňoch víťazov MSR a ČR 2023.
Zľava Peter Sagan, Matúš Štoček a Lukáš Kubiš na stupňoch víťazov MSR a ČR 2023. (Autor: TASR)
Miroslav Kováčik|26. jún 2023 o 10:20

Lukáš Kubiš bol s tretím miestom spokojný.

TLMAČE. Je to už sedemnásť rokov, čo sa naposledy cyklistická Dukla tešila z víťazstva na slovenskom šampionáte v pretekoch s hromadným štartom.

V roku 2006 uspel Maroš Kováč v drese tímu Dukla Trenčín, ktorý dnes už verejnosť pozná pod názvom Dukla Banská Bystrica. 

A hoci najväčšiemu kontinentálnemu tímu na Slovensku spomenutý titul uniká, v ostatných piatich ročníkoch nechýbal jeho jazdec na pódiu. V posledných štyroch prípadoch to bolo zásluhou toho istého pretekára.

Lukáš Kubiš aj v nedeľu v Tlmačoch potvrdil, že patrí medzi slovenskú špičku. Obsadil tretie miesto, a tak naďalej platí, že pri každom štarte na MSR a ČR v pretekoch kategórie elite stál na stupňoch pre víťazov. 

"S tretím miestom som spokojný, pretože dnes som nemal najlepšie nohy. Najmä v závere boli veľmi tvrdé, takže som rád, že to vyšlo," povedal pre Sportnet.

Strážil si pozíciu, bol ostražitý

Dukla Banská Bystrica vstupovala do pretekov už tradične v početnej prevahe, ale na rovinatom 32 kilometrov dlhom okruhu výrazná selekcia nenastala. 

Lukáš Kubiš za Petrom Saganom počas MSR a ČR 2023.
Lukáš Kubiš za Petrom Saganom počas MSR a ČR 2023. (Autor: Ján Melicher)

"Ako tím sme sa snažili, chalani nastupovali, ale napokon sa nikomu nepodarilo to rozdeliť. V úseku za Mochovcami fúkal bočný vietor.

Viackrát to tam nakopli českí pretekári, takisto aj Peťo Sagan v jednom kole. Možno keby tam bol nejaký kopček, bolo by to iné," vraví Kubiš.

Počas celých pretekov ho bolo vidno v prvej tretine pelotónu. Snažil sa strážiť si pozíciu a byť ostražitý v každom momente. V závere mal jasný plán. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Čo preteky, to medaila. Kubiš mal v závere plán, Saganov pád ho mrzí