16.07.2023 13:05
15. etapa
Portes du Soleil > Saint-Gerbais Mont-Blanc
179 km
sport-ground-additional-data
hornatý
Wout Poels
Bahrain Victorious

VIDEO: Fanúšik chcel dokonalé selfie, zhodil polovicu pelotónu

Na hromadný pád v pelotóne doplatil aj Biniam Girmay.
Na hromadný pád v pelotóne doplatil aj Biniam Girmay. (Autor: TASR/AP)
Miloslav Šebela|16. júl 2023 o 15:30

Pádu sa nevyhol kľúčový pomocník lídra Tour de France.

BRATISLAVA. Bez fanúšikov by šport nemal svoje opodstatnenie.

Aj keď cyklisti šliapali v závere 9. etapy opisovali, aké zvláštne pre nich bolo, že okolo cesty nikto nestál a všade bolo ticho. Zo záveru etapy vtedy pre úzku cestu fanúšikov vylúčili. 

Diváci však tento rok zapríčinili aj niekoľko pádov.

V nedeľu v 15. etape jeden z fanúšikov pri pokuse urobiť si selfie s prechádzajúci pelotónom zasiahol cyklistu tímu Jumbo-Visma a zavinil tým hromadný pád.

Nepríjemný pád mali Sepp Kuss a Nathan van Hooydonck. Obaja sú tímovými kolegami aktuálneho lídra Tour Jonasa Vingegaarda. 

Kuss je jeho kľúčovým pomocníkom dánskeho lídra v stúpaniach. Američan zostáva pri Vingegaardovi v záverečných pasážach etapy. Obaja cyklisti holandského tímu pokračujú ďalej. Nie je známe, či pokračujú so zraneniami. 

VIDEO: Fanúšik spôsobil pád v 15. etape Tour de France 2023

„Toto bol ďalší pád zavinený fanúšikom, ktorý nechtiac zasiahol pretekára. Vážení fanúšikovia, cesta je kancelária pre cyklistov. Nevstupujte do ich kancelárie. Vy by ste tiež nechceli, aby sme my vstupovali do tej vašej.

Rešpektujte pretekárov, užite si preteky. Cyklisti vytvárajú šou a vy ste diváci, nemali by ste byť jej súčasťou. Cestu nechajte cyklistom,“ reagoval na pád expert Eurosportu a bývalý profesionál Jens Voigt. 

Voigt neskôr po rozhovore so športovými riaditeľmi tímu Jumbo-Visma doplnil, že Kuss by mal byť v poriadku. Van Hoydonck je zranený, ale bude pokračovať.

Fanúšikovia ovplyvnili aj sobotňajšiu etapu.

Spolu so sprievodnými motorkami zablokovali cestu pred vrcholom Col de Joux Plane, že Tadej Pogačar musel ukončiť svoj pokus o útok. Nepodarilo sa mu tak zaskočiť lídra pretekov Jonasa Vingegaarda.

Pred pár dňami zavinil iný fanúšik pri pokuse o fotografiu pád, po ktorom musel odstúpiť tímový kolega Petra Sagana Steff Cras. Belgičan bol pritom na výbornom 13. mieste v celkovom poradí a patril medzi veľké prekvapenia.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tour de France 2023»VIDEO: Fanúšik chcel dokonalé selfie, zhodil polovicu pelotónu