Čistá hlava a veľké srdce dokážu i nemožné

Martin Kováč (vpravo) korunoval moldavskú eufóriu víťazným gólom.
Martin Kováč (vpravo) korunoval moldavskú eufóriu víťazným gólom. (Autor: Judita Čermáková)
Sportnet|3. nov 2010 o 00:00

Od zápasu s Lučencom bol maródom. Trápil ho narazený chrbát i zaseknutý nerv a tak niekoľko týždňov laboroval so zranením. Až v ostatnom čase sa dostáva pomaly do tempa, ale ešte sa Martin Kováč necíti tak, aby odohral celý zápas.

Aj preto uplynulý víkend v šlágri I. futbalovej ligy na moldavskom štadióne sa dostal na ihrisko až v záverečných minútach ako striedajúci hráč. Usmialo sa však naňho parádne šťastie. Strelil víťazný gól a zaslúžil sa o prvú prehru lídra z Trenčína v tomto ročníku.

MOLDAVA. Po jeho zásahu dosiahla eufória fanúšikov i hráčov FK Bodva maximum. Bol to krásny zážitok v parádnej atmosfére.

Motiváciou aj prezident SFZ

Možno sa aktéri chceli vytiahnuť aj preto, že na zápas sa prišiel pozrieť aj šéf SFZ Ján Kováčik. No hlavným motívom snahy hostiteľov bolo jednak oskalpovať doterajšieho suveréna zápolení a potom si vylepšiť vlastné renomé, ktoré sa naštrbilo niektorými výsledkami. Navyše, počas týždňa prišiel ku kormidlu staronový tréner Karol Kisel. Ten zverencom pred stretnutím prízvukoval, že treba bojovať do konca a výsledok bude do veľkej miery záležať na tom, kto odovzdá viac síl na pľaci a ukáže väčšie srdce. Tak i bolo. "Verili sme, že neprehráme a stále sme išli za víťazstvom. A to aj vtedy, keď sme znezrady v druhom polčase prehrávali. Oplatilo sa nestrácať nádej," konštatoval autor tretieho zásahu. Keď striedal Jurka na hrote útoku, bol to posledný ťah na zvrat. "Tréner mi prízvukoval, že dám gól, len treba využiť nejakú štandardku a presadiť sa v hlavičkovom súboji. Napokon to síce nebola štandardka, ale center z hry, dokonca opakovaný, lebo prvý pokus hostia zblokovali. Hodil som sa do lopty a hlavou som ju poslal do siete. Som nesmierne šťastný, že sa to podarilo," hovoril ešte v radostnom opojení stopér Moldavčanov. Mimochodom, bol to jeho druhý gól v tejto sezóne (predtým skóroval proti Šali).

Maximálne nabudení

Diváci si prišli na svoje. Zápas s takými parametrami sa vidí len málokedy. Navyše nechýbala ani parádna zápletka. Zavážila hlavne kvalita oboch súperov. Trenčania majú prepracovaný herný systém s rýchlym prechodom do útoku a vhodné hráčske typy. Ozdobou je kanonier Depetris. "Je to veľmi nenápadný hráč, ktorého niekedy 70 minút vôbec nevidno v akcii, ale dokáže si ustrážiť svoju príležitosť a potom šokovať. To sa mu podarilo i u nás. Ešte dobre, že za stavu 2:2 spálil obrovskú šancu. My sme sa museli hosťom vyrovnať hlavne v úsilí a chcení. Boli sme maximálne vyburcovaní, a to nám pomohlo aj po tom, čo sme po vedení 1:0 o pár minút prehrávali 1:2," pridal postrehy M. Kováč. Naznačil, že Moldavčania tušili, že séria vedúceho tímu sa musí raz skončiť. A tak si hovorili: Prečo nie u nás? Stále je to o tom, čo sa deje v hlavách. Pokiaľ sú vyčistené od všakovakého balastu a upriamené na veľký cieľ, dokážu hráči aj nemožné.


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Čistá hlava a veľké srdce dokážu i nemožné