Cingel po rekorde KHL: Ľudia mali biele tričká a hnali nás dopredu

Lukáš Cingeľ (vpravo).
Lukáš Cingeľ (vpravo). (Autor: TASR)
Tomáš Prokop|23. apr 2014 o 15:33

Mladý slovenský útočník bojuje v Prahe o Gagarinov pohár. V Leve ho za výkony chvália.

PRAHA. Pred dvoma rokmi hralo za Lev Poprad desať Slovákov, vlani ich bolo v Prahe osem a dnes v klube pôsobia len dvaja. Obranca Juraj Mikuš hral v play off len zápas, talentovaný útočník Lukáš Cingel však nastupuje pravidelne a dôveru dostal aj v doterajších finálových zápasoch KHL proti Magnitogorsku (Lev vyhral v utorok 3:2, v sérii vedie 2:1).

„Niekedy je to tak, že sa tím obmení. Tiež som to mal na začiatku ťažké a čakal som na šancu. Som šťastný, že môžem hrať aj vo finále,“ hovoril Cingel.

„S Lukášom sme spokojní. Čakal na svoju šancu a chytil sa jej. Je to talentovaný hráč,“ pochválil nášho útočníka manažér Levu Jan Rachota.

Pauzoval pre otras mozgu

Mladý Slovák odohral štrnásť zápasov, v ktorých strelil dva góly a na jeden prihral. Sú to slušné štatistiky vzhľadom na to, že nastupuje vo štvrtom útoku.

„Začínal som na krídle a posunul som sa na centra, čo mi vyhovuje. Snažíme sa doniesť v našom útoku energiu a myslím si, že sa nám to darí,“ dodal útočník, ktorý nehral vo finále konferencie pre zranenie nosa.

„Dostal som bodyček v prvom zápase proti Jaroslavľu. Mal som rozrezaný nos a slabší otras mozgu.“

Cingela nadchla atmosféra v utorkovom zápase v O2 Aréne. Na začiatku ročníka chodilo niekedy na zápasy len okolo dvoch, troch tisíc ľudí. V play off sa to však zmenilo a v treťom finálovom stretnutí prekonali rekord KHL s počtom 16 435 divákov.

„Takú atmosféru som nezažil. Bolo skvelé ako mali ľudia biele tričká a hnali nás dopredu. Keď sme dali gól, tak som mal až zimomriavky,“ pokračoval mladý Žilinčan, ktorého tím vedie vo finále 2:1. Štvrtý zápas hrá vo štvrtok od 19.00 h.

Fanúšikovia pribúdajú

Pri Leve podobná eufória ešte nebola. Na atraktívnejších súperov diváci chodili, ale tím veľmi nepovzbudzovali.

„Výborné boli zápasy so Slovanom, ale podobne nás ešte fanúšikova nepovzbudzovali. Počas sezóny to bolo trochu iné. Je to ťažké, keď tu je Sparta Praha, Slavia, či známe futbalové tímy. Celkovo však mám pocit, že sa to zlepšuje. Ľudia sa na naše zápasy vracajú. Viem to aj podľa toho, koľko z nich si pýta odo mňa lístky.“

Pražský tím má medzinárodnú súpisku, na ktorej sú Česi, Fíni, Švédi, Kanaďania. „Sme dobrá partia. Tréner Kari Jalonen to skĺbil. Nie je to tak, že sa tvoria skupinky podľa národností. Aj na tripoch vonku to je pomiešané.“

Obrovskú zásluhu na výsledkoch Levu má brankár Petri Vehanen, ktorý pred troma rokmi doviedol Fínov v Bratislave k titulu majstrov sveta.

„Vehi chytá parádne. Drží nás v každom zápase. Bez neho by sme tak ďaleko neboli,“ dodal Cingel.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Cingel po rekorde KHL: Ľudia mali biele tričká a hnali nás dopredu