Cibulková na Pohár federácie nenastúpi. Verí, že ju fanúšikovia pochopia

Dominika Cibulková odvracia úder Angelique Kerberovej vo štvrťfinále Pohára federácie Slovensko - Nemecko.
Dominika Cibulková odvracia úder Angelique Kerberovej vo štvrťfinále Pohára federácie Slovensko - Nemecko. (Autor: TASR)
SITA|6. mar 2014 o 12:39

Slovenská tenistka Dominika Cibulková sa prihlásila na turnaj v Kuala Lumpur, kde je predbežnou jednotkou.

KUALA LUMPUR. Slovenská tenistka Dominika Cibulková je predbežnou jednotkou turnaja WTA Malayisian Open, ktorý sa na tvrdom povrchu v Kuala Lumpure uskutoční 14. - 20. apríla.

Ide o týždeň, ktorý je zároveň druhým asociačným termínom Pohára federácie 2014 reprezentačných družstiev žien.

Slovenky nastúpia 19. - 20. apríla v Québec City proti domácim Kanaďankám v play-off o svetovú skupinu ročníka 2015.

"Verím, že fanúšikovia pochopia moje rozhodnutie. Vždy veľmi hrdo, so cťou a rada reprezentujem moju krajinu a už som hrala Fed Cup 19-krát od roku 2005, preto to nebolo ľahké rozhodnutie, napísala na FB Cibulková.

"S celým tímom sme dospeli k spoločnému rozhodnutiu, že pre môj tenis bude najlepšie budovať na silnom začiatku tohtoročnej sezóny a sústrediť sa na individuálny výkon. Už sa veľmi teším, ako v blízkej budúcnosti budem znova hrať za moju krajinu aj vo Fed Cupe."

Moška s Liptákom nesúhlasí

"Kapitán tímu a zároveň jej osobný tréner Matej Lipták ma informoval, že plánuje uvoľniť Dominiku v čase fedcupového zápasu na turnaj v Kuala Lumpure. Nepovažujem to za správne a nesúhlasil som s tým, aby kapitán uvoľnil najlepšiu hráčku družstva. Pre nás je dôležité v Kanade zvíťaziť a to je zodpovednosť kapitána," povedal generálny sekretár Slovenského tenisového zväzu Igor Moška.

Šéf fedcupového realizačného štábu Lipták má k dispozícii ďalšie štyri členky Top 100 svetového rebríčka vo dvojhre Danielu Hantuchovú, Magdalénu Rybárikovú, Karolínu Schmiedlovú a Janu Čepelovú.

Lipták: Je to bežná prax hráčok

"Po dlhom a náročnom zvažovaní sme sa spolu s Domčou a ostatnými členmi jej tímu rozhodli, že na zápas do Kanady nepocestuje. Dominika doteraz chýbala vo Fed Cupe jediný raz - aj to pre zranenie. Vždy milovala fedcupové zápasy a aj bude milovať," povedal Lipták.

"Za takýchto okolností nenastupujú vo Fed Cupe aj iné hráčky a je to pochopiteľné, lebo fedcupové týždne patria medzi najnáročnejšie. Z minulosti vieme, že to malo na Dominiku na nasledujúcich turnajoch negatívny dopad. Rozhodli sme sa koncentrovať sa v tomto roku na turnaje," dodal tréner.

Do Ázie smeruje aj Venus

Hviezdou kanadského tímu je semifinalistka januárových melbournských grandslamových Australian Open Eugenie Bouchardová, teraz 19. v renkingu. Zápas Kanada - Slovensko sa uskutoční na tvrdom povrchu typu Premier.

Na podujatie v Ázii smeruje sedem členiek Top 100 svetového rebríčka vrátane niekdajšej líderky renkingu Venus Williamsovej z USA či českej obhajkyne titulu Karolíny Plíškovej.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Billie Jean King Cup»Cibulková na Pohár federácie nenastúpi. Verí, že ju fanúšikovia pochopia