Lipták verí, že Slovenky potvrdia výbornú formu. Podporila ich aj Cibulková

Kapitán Slovenska Matej Lipták
Kapitán Slovenska Matej Lipták (Autor: TASR)
TASR|9. apr 2024 o 13:17

Slovenské tenistky budú v dueli proti Slovinkám v pozícii favoritiek.

BRATISLAVA. Tímový kapitán Matej Lipták verí, že slovenské tenistky potvrdia v kvalifikačnom dueli Pohára Billie-Jean Kingovej proti Slovinsku výbornú formu.

Na harde v bratislavskom NTC budú 12.-13. apríla v pozícii favoritiek, hosťujúcim hráčkam totiž budú chýbať Tamara Zidanšeková i Kaja Juvanová.

"Pre slovinský tím je to určite oslabenie, Zidanšeková bola líderka tímu. Zápasy v tímových súťažiach sú však iné ako na turnajoch. Papierová kvalita je teraz možno na našej strane, ale rozhodujúce budú výkony na kurte.

Baby vedia o čo hrajú a verím, že potvrdia výbornú formu. Dostať sa na novembrový finálový turnaj v Seville je pre nich veľká výzva," zdôraznil Lipták.

Slovenky prišla podporiť CIbulková

Anna Karolína Schmiedlová a Viktória Hrunčáková začali s prípravou už minulý štvrtok. "Chceli sme mať dlhšiu prípravu. Kaja s Viki tento týždeň už iba dolaďujú. Renáta Jamrichová s Terezou Mihalíkovou sa do prípravy zapojili v nedeľu, Rebecca Šramková s nami trénuje od pondelka.

Pozitívne je, že všetky dievčatá sú zdravé a pripravené nastúpiť. Náš tím má skvelú chémiu. Mám už nejakú predstavu o tom, kto by mohol nastúpiť v úvodných piatkových dvojhrách. Dúfam, že sa rozhodnem správne," dodal šéf slovenskej lavičky.

Jeho zverenky boli blízko k postupu na finálový turnaj aj vlani, vo vyrovnanom zápase však prehrali s favorizovanými Taliankami 2:3.

"Táto prehra dievčatá ešte dlho bolela. Mohli sme otočiť z 0:2 na 3:2 proti tímu, ktorý napokon postúpil až do finále. Teraz nás čaká iný súper. Dúfam, že do NTC príde čo najviac fanúšikov.

Do zápasu ideme s cieľom zvíťaziť, no zároveň s pokorou, rešpektujeme súpera. Ich jednotku Veroniku Erjavečovú mám odsledovanú, ďalšie hráčky si pozriem na tréningoch."

VIDEO: Kapitán Matej Lipták pred duelom so Slovinkami

Slovenky prišla počas prípravy navštíviť aj bývalá svetová štvorka Dominika Cibulková.

"Domča sa mi sama ozvala, že sa chce prísť pozrieť na tréning a opäť trochu okúsiť tenisovú atmosféru. Má na túto súťaž veľa spomienok. Je vždy oživením, je to veselá baba, ktorá dokáže urobiť super atmosféru," dodal Lipták.

V slovinskom tíme panuje optimizmus

Slovinky pricestovali do Bratislavy bez dvoch rebríčkovo najvyššie postavených hráčok.

"Nerád by som rozoberal dôvody, prečo Zidanšeková a Juvanová nie sú v Bratislave, je to naša interná záležitosť. Zatiaľ neviem, kto za nás nastúpi. V minulosti sme v tejto súťaži hrali so silnými tímami a dosiahli sme pozoruhodné výsledky.

Som optimista a tvrdím, že máme 51-percentnú šancu na víťazstvo. Do Bratislavy sme prišli v pondelok autobusom, čo ešte viac utužilo atmosféru v tíme.

Po úvodných dvoch tréningoch môžem vysloviť s centrálnym dvorcom maximálnu spokojnosť," uviedol kapitán Slovinska Andrej Kraševec.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Billie Jean King Cup»Lipták verí, že Slovenky potvrdia výbornú formu. Podporila ich aj Cibulková