Pohár Billie-Jean Kingovej otvorí jednotka, o víťazný štart sa pokúsi Schmiedlová

Zľava Renáta Jamrichová, Anna Karolína Schmiedlová, Viktória Hrunčáková, Rebecca Šramková, Tereza Mihalíková a nehrajúci kapitán tímu Matej Lipták
Zľava Renáta Jamrichová, Anna Karolína Schmiedlová, Viktória Hrunčáková, Rebecca Šramková, Tereza Mihalíková a nehrajúci kapitán tímu Matej Lipták (Autor: TASR)
TASR|11. apr 2024 o 11:39 (aktualizované 11. apr 2024 o 12:48)

Slovensky zabojujú proti Slovinkám o postup na finálový turnaj.

BRATISLAVA. Slovenská tenisová jednotka Anna Karolína Schmiedlová a slovinská dvojka Ela Nala Miličová nastúpia v piatok o 15.00 h proti sebe v úvodnej dvojhre kvalifikačného duelu Pohára Billie-Jean Kingovej.

V druhom singli si na harde v bratislavskom NTC zmerajú sily Viktória Hrunčáková a Veronika Erjavečová. Rozhodol o tom štvrtkový žreb.

Sobotňajší program otvorí o 12.00 h súboj tímových jednotiek Schmiedlovej a Erjavečovej. Nasledovať bude zápas tímových dvojok Hrunčákovej a Miličovej.

Do záverečnej štvorhry nominoval slovenský kapitán Matej Lipták pár Hrunčáková, Tereza Mihalíková, v slovinskom drese by sa mali predstaviť Pia Lovričová a Nina Potočniková.

Slovensko - Slovinsko: kvalifikačný duel PBJK

Piatok 12. apríla, od 15.00:

Anna Karolína Schmiedlová - Ela Nala Miličová

Viktória Hrunčáková - Veronika Erjavečová

Sobota 13. apríla, od 12.00:

Schmiedlová - Erjavečová, Hrunčáková - Miličová

Hrunčáková, Tereza Mihalíková - Pia Lovričová, Nina Potočniková

Víťaz bratislavského stretnutia postúpi na novembrový finálový turnaj v Seville.

Slovinky pricestovali bez dvoch rebríčkovo najvyššie postavených hráčok Tamary Zidanšekovej a Kaji Juvanovej.

Liptkákovi sa nerozhodovalo ľahko

Slovenský kapitán Matej Lipták sa vo dvojhrách rozhodol dať príležitosť Schmiedlovej a Hrunčákovej.

"Nebolo to jednoduché rozhodovanie, všetky štyri hráčky sú v dobrej forme. Rozhodol som sa napokon pre Kaju a Viki aj na základe počtu odohratých zápasov v tejto tímovej súťaži a skúseností.

Dúfam, že obe ukážu na kurte kvalitu. Očakával som, že Slovinci ako druhú singlistku zvolia mladú 18-ročnú Miličovú a že kapitán hostí zariskuje, na jeho mieste by som zrejme urobil to isté."

Vľavo Anna Karolína Schmiedlová (Slovensko) a vpravo Ela Nala Miličová (Slovinsko) počas žrebu pred kvalifikáciou o postup na finálový turnaj Pohára Billie Jean Kingovej 2024
Vľavo Anna Karolína Schmiedlová (Slovensko) a vpravo Ela Nala Miličová (Slovinsko) počas žrebu pred kvalifikáciou o postup na finálový turnaj Pohára Billie Jean Kingovej 2024 (Autor: TASR)

Schmiedlová počítala s tým, že bude líderkou slovenského tímu. "Dúfam, že to s Viki zvládneme a po prvom dni budeme viesť 2:0. Slovinky v žiadnom prípade nemôžeme podceniť.

Pre mňa sú neznámou, nestretávala som sa s nimi na turnajoch. Platí to aj o mladej Miličovej, ktorú skôr poznajú naše juniorky, takže skúsim o nej zistiť nejaké informácie. Na papieri sme favoritkami, no musíme to potvrdiť na kurte," zdôraznila najlepšia slovenská singlistka.

Hrunčáková sa pokúsi o odplatu

Hrunčáková je rada, že nastúpi na dvorec ako druhá.

"Priznám sa, že radšej hrám druhú rundu. Teší ma, že to takto vyšlo. Dúfam, že Kajka získa prvý bod a bude sa mi hrať ľahšie.

S Erjavečovou som vlani prehrala na turnaji v Maribore v zápase, ktorý som mala dobre rozbehnutý. V domácom prostredí sa pokúsim o odplatu.

Erjavečová sa na kurte veľmi dobre pohybuje a dokáže vrátiť veľa loptičiek, ja sa však cítim teraz veľmi dobre. Verím, že ak predvediem svoju hru, podarí sa mi ju zdolať."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Billie Jean King Cup»Pohár Billie-Jean Kingovej otvorí jednotka, o víťazný štart sa pokúsi Schmiedlová