Chvátal sa možno vráti do Senice

Juraj Chvátal (vľavo) by mohol opäť obliecť dres FK Senica.
Juraj Chvátal (vľavo) by mohol opäť obliecť dres FK Senica. (Autor: SITA)
SITA|17. jún 2015 o 17:48

Juraj Chvátal je odchovancom senického futbalu, momentálne hosťuje v pražskej Sparte.

SENICA. Futbalistov FK Senica v letnej príprave bol v utorok pozrieť Juraj Chvátal, ktorý do konca tohto kalendárneho roka z klubu hosťuje v tíme českého vicemajstra AC Sparta Praha.

Ako uviedlo oficiálne konto "Záhorákov" na sociálnej sieti Facebook, v prípade 18-ročného pravého obrancu je v hre viacero alternatív, jednou z možností je tiež návrat do Senice.

Sparta s prípravou na novú sezónu začne 22. júna, Chvátalovi v stredu ubudla konkurencia na pravom kraji obrany, keďže český reprezentant Pavel Kadeřábek zamieril do nemeckého Hoffenheimu.

Juraj Chvátal je odchovancom senického futbalu, rovnako ako 18 z 27 hráčov, čo má momentálne k dispozícii tréner Eduard Pagáč.

"Chlapcov poznám, ich silné a takisto aj slabšie stránky. Je tu veľa talentovaných chalanov, s ktorými chceme pracovať," povedal na webe fksenica.eu 37-ročný kouč Pagáč.

V stredu popoludní svojich zverencov "vyhnal" do lesa.

"Nerobím príliš rozdiely medzi letnou a zimnou prípravou. Kondíciu naberáme prevažne s loptami, ale takéto výbehy takisto patria k tréningovej rutine."

Jeho asistentom je Jozef Dojčan, predtým lodivod mládežníckeho tímu do 16 rokov.

"Máme presne rozdelené kompetencie. Vieme, čo musíme obaja robiť," doplnil Pagáč.

V súčasnosti na Záhorí trénuje kvinteto nových tvárí: dvaja Slováci z nižších súťaží Ján Kadera so Zoltánom Kantárom, mládežnícky reprezentant ČR Lukáš Kurušta z Karvinej a duo mladých krajných obrancov z holandského ADO Den Haag.

"Snažíme sa mužstvo poskladať, aby bolo konkurencieschopné. Je tu dosť skúsených hráčov, pri nich sa môžu mladí učiť. Na skúsených to bude stáť ako na ihrisku, tak aj v kabíne," ozrejmil na klubovom webe senický kormidelník Pagáč.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Chvátal sa možno vráti do Senice