Chemesáci začali dvomi odlišnými výkonmi

Richard Vlkolinský. Výkon v prvom zápase sezóny kouča chemesákov nepotešil, na druhý deň to bolo o inom...
Richard Vlkolinský. Výkon v prvom zápase sezóny kouča chemesákov nepotešil, na druhý deň to bolo o inom... (Autor: Peter Sokol)
Sportnet|23. sep 2014 o 00:00

„Prvé zápasy ukázali našu kolísavosť. Mladí hráči musia práve teraz situácie zvládať,“ tvrdí Vlkolinský.

„Hneď prvé zápasy ukázali našu kolísavosť. Mladí hráči však musia práve teraz situácie zvládať,“ tvrdí Vlkolinský.

HUMENNÉ. Volejbalová extraligová sezóna mužov má za sebou ostrý štart. Volejbalisti ŠK Chemes Humenné začali dvojzápasom na palubovkách súperov.

Najskôr v Komárne, v tíme, ktorého kostru tvoria bývalí volejbalisti VKP Bratislava, na druhý deň v Prievidzi, ktorá má už venezuelské trio.

Po víkende je bilancia chemesákov zmierlivá. Po prehre nasledovalo víťazstvo.

Zlý štart do sezóny

Pri Dunaji sa odohrali štyri sety. Koncovka prvého patrila domácim, druhý set bol ľahkou komárňanskou korisťou.

Tretí patril rovnako hladko chemesákom. Vo štvrtom to bola dráma v koncovke, ku ktorej sa pridali aj rozhodcovia.

V troch prípadoch prisúdili spornú loptu domácim, za stavu 20:20 nevideli evidentný prešľap na Jakubova, pričom nahrávač Soták videl červenú kartu.

„Posilnené Komárno ukázalo kvalitu najmä v súhre, stále majú čo ponúknuť. Bolo to v zápase badať aj preto, že my sme sa netrafili do svojich činností, aj príprava na zápas nám nepridala na pokoji, lebo rýchlo sme vyskočili z autobusu a už sa hralo. Boli sme psychicky rozbití, trvalo nám dlho, než sme sa naladili, že hráme zápas. Takže hodnotím to ako zlý výkon, zlyhali sme najmä v útoku,“ konštatoval tréner chemesákov.

„Hojdačkou“ smerom hore

Na prievidzskej palubovke vyhrali humenskí volejbalisti tri sety, v každom mali navrch, v druhom výrazne...

„Podali sme už koncentrovaný výkon a bohužiaľ sa ukázalo to, čo som predpokladal, že naše výkony budú kolísavé. Káder máme ešte príliš mladý na to, aby sme mohli hovoriť o plnej stabilite. Je možné, že budeme ako na hojdačke, po zlom príde zápas veľmi dobrý. Netreba však byť z toho zúfalý. S Prievidzou to bolo veľmi dobré, niekedy až excelentné podanie, taktiež hra na sieti, konečne zaznamenali  'streďáci' viacero bodov a najmä obranou. Postrážili sme si Pineruu, najviac bodujúceho hráča uplynulej sezóny, veci, ktoré sme si povedali, sme na palubovke aj dodržali. Bol to teda náš odlišný výkon, ale chlapci musia hrať, už je čas, kedy to musia naplno okúsiť a zvládnuť,“ dodal Richard Vlkolinský.

Blokári vo vedení

Už po dvoch kolách sú extraligovo evidované štatistiky jednotlivcov. V humenskom prípade sa do čísel premietli slová trénera Vlkolinského, keď bol v druhom vystúpení chemesákov spokojný s obranou na sieti.

Aktuálne má duo Jakub Bališin – Peter Kašper na svojom konte po sedem úspešných blokov, čo je najviac.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Chemesáci začali dvomi odlišnými výkonmi