Chemesáci si po štvrťfinále dopriali aj oddych

Richard Vlkolinský. Vie, že semifinále musí byť zo strany chemesákov úplne iné.
Richard Vlkolinský. Vie, že semifinále musí byť zo strany chemesákov úplne iné. (Autor: mirano)
Sportnet|25. mar 2014 o 00:00

Od včerajška však už začala humenská príprava na semifinálovú sériu. Súperom bude Prešov.



HUMENNÉ. Švrťfinálová séria ŠK Chemes Humenné – Komárno dopadla podľa predpokladov.

Chemesáci bez väčších problémov trikrát vyhrali a postúpili do semifinále, kde ich čaká Prešov. Dá sa očakávať, že východniarske derby prinesie omnoho vyrovnanejšie zápasy.

Po treťom štvrťfinálovom stretnutí mohol mať tréner chemesákov aj zmiešané pocity. Cesta k víťazstvu a konečnému postupu bola hladká, humenský herný obraz však bezchybný nebol.

Dianiu na palubovke chýbala z domácej strany „šťava“, čo možno podmieniť hladkým vývojom zápasu, či únave z ostatného obdobia.

Cestovanie a zápasy na Final Four MEVZY, či v nahustenom programe extraliga zanechali nejaké stopy.

„Áno, naša hra nebola celkom oku lahodiaca, chýbal nám správny herný rytmus. Vedeli sme spraviť šnúru bodov, získať pohodlný náskok, ale tiež aj vlastnými chybami doviesť skóre do vyrovnaného stavu. Hrali sme teda kolísavo, i keď konečný efekt v podobe bezproblémového postupu ostal naplnený. Posledné dva týždne sme veľa cestovali, hrali, trénovali odlišným spôsobom. Príprava na Final Four MEVZY, či naopak potom iba ľahké tréningy pred extraligou. Bolo toho dosť,“ konštatoval Richard Vlkolinský.

Každý, kto mohol

Aby sa záťaž dotkla v extraligovej časti jednotlivca čo najmenej, dostali príležitosť všetci hráči.

V základnej zostave sa objavili Bališin, Pavelka, Boldy, často striedal Mlynarčík, pre menšie zranenie nebol stopercentne fit Hriňák. Aj on však v treťom zápase série naskakoval do zápasu.

„Chcel som, aby sa dobrá tréningová nálada preniesla aj do zápasov, aby si každý 'ohmatal' aj zápasovú loptu úderom, zákrokmi. Preto odohrali štvrťfinále všetci, ktorí mohli. Každý hráč musí byť pripravený zasiahnuť do zápasu v akejkoľvek chvíli. V poslednom treťom zápase sme začali tradičnou základnou šestkou, došlo aj na striedania. Je potrebné sa kolektívne zomknúť, lebo výkony proti Komárnu nám v semifinále isto stačiť nebudú,“ mienil kouč chemesákov.

Naladiť dobrú vlnu

Sobota i nedeľa bola pre chemesákov volejbalovým oddychom. Od včerajška sa pripravujú na semifinále, na Prešov.

„Blížime sa k tretiemu vrcholu sezóny, musíme sa pozdvihnúť emotívne. Príprava musí byť dôsledná, spraviť si opäť náladu, nemôžeme pôsobiť na palubovke akoby nás volejbal nebavil. Sezóna je dlhá, sme spolu často, ale už sa blížime k cieľu, ktorý chceme zvládnuť. Je potrebné skonsolidovať sily fyzické i psychické, aby sme zahrali čo najlepšie. Prešov nemá čo stratiť, môže svoju hru odstreliť. Len náš koncentrovaný prístup mu v tom môže zabrániť,“ poznamenal Richard Vlkolinský.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Chemesáci si po štvrťfinále dopriali aj oddych