Chcú dokázať neprajníkom, že sa mýlia

Juhar sa dočkal. Zopakuje košický stredopoliar (vpravo) parádny kúsok aj proti Trnave?
Juhar sa dočkal. Zopakuje košický stredopoliar (vpravo) parádny kúsok aj proti Trnave? (Autor: Veronika Janušková)
Sportnet|27. apr 2011 o 00:00

K šlágru to má ďaleko, ale aj tak to môže byť zaujímavý zápas. MFK Košice hostí dnes (o 17.30 h) v Čermeli v predohrávke 28. kola Corgoň ligy trnavský Spartak a na dôležitosti duelu sa nič nezmenilo ani po prekvapujúcej remíze žlto-modrých na ihrisku lídr

a v Senici. Košičania majú stále na dohľad nebezpečné útesy, o ktoré sa môže ľahko roztrieštiť ich corgoňligová budúcnosť.

KOŠICE. Na pohodu veľkonočných sviatkov, ktorú umocnil cenný bod zo Senice, treba rýchlo zabudnúť, Trnava je iná káva, aj keď jej hráči už dávnejšie vytriezveli z majstrovského sna, o ktorom hovorili ešte pri svojej prvej návšteve v Košiciach - v 6. kole tu vyhrali 2:0. Od tých čias je iný aj MFK. Vtedy sa ešte trápil pod Djurovičom, teraz sa trápi s koncovkou...

Ale azda už Martin Juhar našiel to čarovné slovíčko, ktoré treba vyriecť, aby strelecké prekliatie pominulo. "Aké slovíčko bolo treba povedať? To keby sme vedeli, tak ho povieme skôr," zasmial sa asistent trénera MFK Košice Richard Höger. "A koniec-koncov naše strelecké trápenie tým gólom aj tak ešte nepominulo, pretože v koncovke sme zlyhali aj teraz v Senici. Keby sme ho prekonali, tak vyhráme 3:1 a vezieme si domov tri body."

Takže, jedna lastovička ešte leto nerobí... "Presne tak, ako vravíte." Aj keď ich vraj na tréningu s chlapcami naháňate do úmoru? "Koncovke sa venujeme naozaj vo veľkej miere, či už individuálnou formou alebo nacvičovaním štandardných situácií. V zápasoch sú však góly trochu aj dielom šťastia, ale najmä individuálnej kvality, či drzého sebavedomia hráča. Väčšinou máme spústu šancí, ale v koncovke sme príliš zbrklí, nepresní. Ako napríklad v Nitre, kde sme mali množstvo výborných príležitostí, ale brankára sme príliš nezamestnali, veľa toho nechytil, a aj tak sme tam prehrali..."

Nie je to iba náš problém

Martin Juhar patrí k hráčom, ktorí neúnavne pokúšajú šťastenu, nedávajú jej pokojne spávať, je vari najčastejšie strieľajúcim členom košického tímu, ten gól si už naozaj zaslúžil. "Určite, ´Juhy´ má výbornú ľavú nohu, a v každom zápase ju využíva. Aj v Senici mal viac pokusov a narobil ich brankárovi problémy. Šancí máme vždy dosť, ale v koncovke stále zlyhávame, hráč premešká správny moment na strelu, alebo príde jeden dotyk navyše. Ku gólu sa dostávame veľmi ťažko, ale to nie je iba náš problém. Mužstvá sa sústredia väčšinou na bránenie, defenzívu, a väčšinou je to o jednom góle. Aj o takom, aký padol v poslednom kole v Nitre..."

Bárs by aspoň jeden stačil Košičanom na tri body s Trnavou, aby sa im ľahšie dýchalo v sérii "šesťbodových" zápasov s podobne namočenými súpermi - Prešovom, Dubnicou a Dunajskou Stredou. "My sa nepozeráme na to, s ktorým súperom hráme. Teraz je pred nami trojbodový zápas s Trnavou, v ktorom chceme potvrdiť náš výkon so Senicou. Tam sme sa opäť presvedčili, že v kvalite mužstiev veľký rozdiel nie je. Prirodzene, keď sa chceme zachrániť, je veľmi dôležité bodovať v tzv. šesťbodových zápasoch, ktoré nás čakajú po Trnave. Veľa ľudí, aj v médiách, láme nad nami palicu, že sme najvážnejší kandidát na zostup. My chceme neprajníkom, ktorých je viac ako tých, čo nám prajú, dokázať, že sa mýlia. Naše mladé mužstvo, väčšinou zložené z vlastných odchovancov, urobí preto maximum."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Chcú dokázať neprajníkom, že sa mýlia