Charfreitag dosiahol svetový výkon roka v hode bremenom

SITA|22. jan 2011 o 20:00

Libor Charfreitag vyhral súťaž v hode bremenom na halovom atletickom mítingu v Oklahome v najlepšom tohtoročnom svetovom výkone 24,51 m.

NORMAN. Kladivársky majster Európy Libor Charfreitag vyhral v sobotu súťaž v hode bremenom na halovom atletickom mítingu J. D. Martin Invitational v mesyte Norman v americkom štáte Oklahoma v najlepšom tohtoročnom svetovom výkone 24,51 m. Tridsaťtriročný Trnavčan vylepšil svoje minulotýždňové sezónne maximum z mítingu Texas Tech Invitational v americkom Lubbocku o 1,06 m.

"Cítil som sa skvele, bol som opäť plný energie. Všetky merané hody som mal za 24 metrov. Verím, že o dva týždne na mítingu Findlay Open pokorím aj 25-metrovú hranicu," uviedol Libor Charfreitag.

"Mali by štartovať už aj obaja najlepší Američania Kruger a Porter, takže k dobrému výkonu ma môže dotlačiť aj kvalitná konkurencia. Teraz sme v Normane hádzali iba piati."

Hod bremenom, ktoré váži približne 15,75 kg, je v zámorí tradičnou halovou doplnkovou disciplínou kladivárov. Slovenský reprezentant je v nej držiteľom najlepšieho európskeho výkonu histórie 25,68 m z roku 2005, najlepší svetový halový výkon patrí Američanovi Lancovi Dealovi - 25,86 m.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Atletika»Charfreitag dosiahol svetový výkon roka v hode bremenom