Dvoma gólmi zarmútil Slovákov. Budú musieť Česi hľadať náhradu?

Lukáš Sedlák prekonáva Stanislava Škorvánka v zápase Slovensko - Česko na MS v hokeji 2023.
Lukáš Sedlák prekonáva Stanislava Škorvánka v zápase Slovensko - Česko na MS v hokeji 2023. (Autor: TASR/AP)
TASR|18. máj 2023 o 15:35

Mužstvo by mohol posilniť Radim Zohorna.

RIGA. Českú hokejovú reprezentáciu by na MS v Rige a Tampere mohol posilniť útočník Toronta Maple Leafs Radim Zohorna.

Podľa informácií portálu hokej.cz ho chce vedenie národného tímu povolať v prípade, že na šampionáte nebude môcť pokračovať zranený Lukáš Sedlák, ktorý strelil dva góly v zápase proti Slovensku.

"Čakáme na verdikt lekára. Pravda je, že to dobre nevyzerá," povedal o zdravotnom stave Sedláka asistent trénera českého tímu Libor Zábranský.

Ak by Sedláka zranenie definitívne vyradilo, Česi ho môžu vyškrtnúť zo súpisky a na jeho miesto dopísať náhradníka zo širšieho zoznamu, na ktorom je takmer stovka mien. Generálny manažér Martin Havlát sonduje situáciu.

Príchod Zohorna sa zdá byť pravdepodobný.

Dvadsaťsedemročný útočník dokáže hrať na pozícii centra, kde okrem Sedláka chýba mužstvu dočasne aj Filip Chytil. Zohorna má skúsenosti z NHL, túto sezónu začal v Calgary a dokončil ju v Toronte.

V desiatich zápasoch v drese Flames, respektíve Maple Leafs strelil jeden gól, ďalších 51 duelov odohral vo farmárskej AHL, kde si pripísal 34 bodov (12+22).

Česi odštartovali šampionát víťazstvom 3:2 nad slovenskými reprezentantmi, následne zdolali v Rige aj Kazachstan 5:1 a prehrali s domácimi Lotyšmi 3:4 pp.

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2023»Dvoma gólmi zarmútil Slovákov. Budú musieť Česi hľadať náhradu?